Overstappen van de 32-bits naar de 64-bits versie van Firefox

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Dit artikel is alleen van toepassing op Firefox in Windows.

Noot: vanaf de update naar Firefox-versie 56.0.1 op 9 oktober 2017 heeft Mozilla heeft een aanvang gemaakt om gebruikers automatisch van 32-bits Firefox naar 64-bits Firefox te laten overstappen. Lees Hoe weet ik of ik de 32-bits of 64-bits versie van Firefox heb? om te ontdekken of u al beschikt over 64-bits Firefox. Lees voor meer info dit Mozilla-blogbericht en Mozilla-wiki Firefox/Win64 deze Mozilla Wiki.

De 64-bits versie van Firefox kan betere prestaties leveren dan de 32-bits versie. 64-bits Firefox vereist een 64-bits versie van Windows 7 of hoger. Om te zien of u over een 64-bits Windows-versie beschikt kunt u deze Microsoft-helppagina bezoeken.

Als u overstapt naar de 64-bits versie van Firefox zullen uw gebruikersgegevens van Firefox (wachtwoorden, bladwijzers, instellingen, add-ons, etc.) niet worden verwijderd.

Waarschuwing: Firefox maakt eigen profielen voor elke installatie aan. Zie Ontbrekende gebruikersgegevens herstellen na een Firefox-update als de nieuwe 64-bits installatie van Firefox resulteert in ontbrekende profielgegevens. Mogelijk wilt u uw 32-bits versie van Firefox verwijderen voordat u 64-bits Firefox installeert.

Volg deze stappen om van 32-bits naar 64-bits Firefox over te stappen:

1. Ga naar deze Mozilla Firefox-downloadpagina en selecteer het installatieprogramma Windows 64-bit.
  2. Download het Firefox-installatieprogramma en bewaar dit op uw computer.
    • Voer het installatieprogramma nog niet uit.
  3. Sluit Firefox. Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  4. Verwijder de 32-bits versie van Firefox. Open het menu Start van Windows en klik op InstellingenConfiguratiescherm. Open het paneel SysteemProgramma’s en selecteer het tabblad Geïnstalleerde appspaneel Programma’s en onderdelen.
  5. Scroll omlaag in de lijst van appsprogramma’s tot u het item Mozilla Firefox ziet dat x86 in de naam bevat. Selecteer het, en klik op Verwijderen.
  6. Volg de vragen in de de-installlatiewizard om het verwijderen van de 32-bits versie te voltooien.
  7. Voer het op uw computer opgeslagen Firefox-installatieprogramma uit en volg de aanwijzingen om de 64-bits versie van Firefox te installeren.