Optionele toestemmingen voor Firefox-extensies beheren in Android

Firefox for Android Firefox for Android Laatst bijgewerkt: 3 weken, 3 dagen ago

Firefox voor Android versie 128 geeft u de controle over de gegevens die u deelt met extensies. Door optionele toestemmingen te beheren, zorgt u ervoor dat extensies alleen toegang krijgen tot wat er nodig is om ze te laten functioneren, waardoor uw privacy wordt gewaarborgd.

Als u een extensie installeert, vraagt deze mogelijk om toegang tot bepaalde gegevens of functies. Sommige extensies hebben mogelijk aanvullende toestemmingen nodig om meer functies in te schakelen. Als een extensie voor het eerst probeert deze functies te gebruiken, wordt een prompt getoond waarin wordt gevraagd deze optionele toestemmingen toe te staan of te weigeren. Op die manier kunt u bepalen waartoe elke extensie toegang heeft, waardoor uw gegevens beschermd blijven.

Extensions - optimal permissions overview

Optionele toestemmingen bekijken en beheren

Volg deze stappen om optionele toestemmingen te beheren:

1. Tik op de menuknop android menu icon.
  2. Tik in het menu op Extensies voor een lijst met door u geïnstalleerde extensies.
    Als u de optie IG extensions Extensiebeheerder ziet, tik er dan op.
  3. Kies een extensie om meer details te bekijken. Hier vindt u specifieke details over wat de extensie kan doen en de benodigde toestemmingen.
    Extensions - optimal permissions 1
  4. Tik op Extensions - optimal permissions - inline image_nl. Hier ziet u alle toestemmingen waar de extensie om heeft gevraagd.
    Extensions - optimal permissions 2
  5. Als er optionele toestemmingen zijn, worden deze vermeld onder Optioneel. U kunt deze toestemmingen inschakelen Firefox android toggle of uitschakelen Firefox android toggle off, al naar gelang uw voorkeur.
    Extensions - optimal permissions 3

Lees voor details over toestemmingen voor Firefox-extensies Berichten over toestemmingsaanvragen voor Firefox-extensies.