Waarom zit er een OpenH264-plug-in in Firefox?

Veel streaming video’s zijn afhankelijk van de H.264-codec om te kunnen werken. Vanwege licentiebeperkingen is H.264 niet beschikbaar voor opensourcesoftware zoals Firefox. In plaats daarvan gebruikt Firefox zijn opensourcealternatief, OpenH264, voor ondersteuning van videogesprekken.

OpenH264 wordt uitgebracht in samenwerking met Cisco en Mozilla. Het wordt automatisch door Mozilla in uw Firefox-browser geïnstalleerd om videogesprekken mogelijk te maken met apparaten die de H.264-codec nodig hebben.

Fx68Addons-OpenH264plugin