Mozilla Voice Server Proxy wordt beëindigd

Mozilla beëindigt op 28 februari 2021 de officiële ondersteuning voor de Mozilla Voice Proxy Server en daaraan gerelateerde projecten. Als u de extensies VoiceFill of Firefox Voice Beta hebt geïnstalleerd, zal een aankomende update van de add-on u berichten over de tijdlijn van deze beëindiging. Deze extensies de-installeren zichzelf ook op 19 februari 2021.

Geschiedenis

De Mozilla Speech Proxy Server wordt buiten gebruik genomen op 28 februari 2021. De server maakte de extensies Voice Fill en Firefox Voice Beta mogelijk, die stemgebaseerde interacties met de browser mogelijk maakten, evenals de WebSpeech-API, waarmee ontwikkelaars stemgebaseerde interacties aan hun webinhoud en -services konder toevoegen. Deze extensies worden, als onderdeel van de buitengebruikstelling van de server, beëindigd.

De-installatie van extensies

De extensies VoiceFill en Firefox Voice Beta zullen zichzelf op 19 februari 2021 de-installeren. Als u ze echter eerder wilt de-installeren, kunt u dat handmatig middels een van de volgende opties doen:

De-installeren op de add-onpagina

De-installeren vanuit de Firefox-menubalk

1. Klik in de Firefox-menubalk op Extra.
  2. Klik op Add-ons.
  3. Zoek Firefox Voice Beta of VoiceFill in de Add-onbeheerder.
  4. Klik op het pictogram en selecteer vervolgens Verwijderen.

De-installeren vanuit het Firefox-menu

1. Klik op de menuknop Fx57Menu.
  2. Klik op Add-ons.
  3. Zoek Firefox Voice Beta of VoiceFill in de Add-onbeheerder.
  4. Klik op het pictogram en selecteer vervolgens Verwijderen.

Broncode van de extensies

De broncode voor Voice Fill en Firefox Voice Beta is vrij beschikbaar en wordt verspreid onder de Mozilla Public License v 2.0.

Uw privacy

Als u ons toestemming hebt gegeven om uw gegevens te verzamelen om bij die experimenten te helpen, dan hebben we al de noodzakelijke stappen genomen om deze gegevens permanent te verwijderen, dus deze zullen niet door Mozilla (of iemand anders) worden bewaard.