Mijn standaardzoekmachines beheren in Firefox voor Android

Firefox voor Android geeft u de mogelijkheid om een standaardzoekmachine toe te voegen, te verwijderen en te wijzigen. Er is een ruime keuze aan zoekmachines beschikbaar, zoals Google en Bing. U kunt ook handmatig andere zoekmachines toevoegen en er een als uw standaard instellen.

Noot: sommige zoekmachines die hieronder worden getoond zijn gebonden aan specifieke regio’s en zijn mogelijk niet vanuit elke locatie bereikbaar. Zorg er voor een soepele ervaring voor dat de zoekmachine die u wilt toevoegen of gebruikt compatibel is met uw regio.

De standaardzoekmachine wijzigen

1. Tik op het zoekmachinepictogram in de adresbalk.
    Manage search engines Android 1
  2. Tik op Zoekinstellingen.
    Manage search engines Android 2
  3. Tik op Standaardzoekmachine.
    Manage search engines Android 3
  4. Selecteer de zoekmachine van uw keuze.
    Manage search engines Android 4 edit

De zoekmachine voor een losse zoekopdracht wijzigen

1. Tik op het zoekmachinepictogram in de zoekbalk.
    Manage search engines Android 5
  2. Selecteer de zoekmachine die u voor deze zoekopdracht wilt gebruiken.
    Manage search engines Android 6

Dit wijzigt uw standaardzoekmachine niet.

Zoekinstellingen bewerken

1. Tik op het zoekmachinepictogram in de adresbalk.
    Manage search engines Android 7
  2. Tik op Zoekinstellingen.
    Manage search engines Android 8
  3. U kunt de volgende instellingen wisselen onder de sectie Adresbalk:
  • URL’s automatisch aanvullen: website-adressen die in de adresbalk worden ingevoerd automatisch aanvullen.
  • Klembordsuggesties tonen: als het laatste dat u naar het klembord hebt gekopieerd een koppeling was, dan wordt wanneer u in de nieuw tabblad op de adresbalk tikt de optie ‘Koppeling van klembord invullen’ getoond.
  • Navigatiegeschiedenis doorzoeken: neemt uw navigatiegeschiedenis op in zoekopdrachten vanuit de adresbalk.
  • Bladwijzers doorzoeken: neemt uw bladwijzers op in zoekopdrachten vanuit de adresbalk.
  • Gesynchroniseerde tabbladen doorzoeken: tabbladen die u hebt gesynchroniseerd vanaf een ander exemplaar van Firefox met Firefox-synchronisatie doorzoeken.
  • Gesproken zoekopdracht tonen: het microfoonpictogram tonen om een zoekopdracht op het web middels spraak te kunnen uitvoeren.
  • Zoeksuggesties tonen: toont zoeksuggesties van uw standaardzoekmachine als u URL’s of trefwoorden in de adresbalk invult.
  • Tonen in privésessies: toont zoeksuggesties wanneer u in privénavigatiesessies zoekt vanuit de adresbalk.
Manage search engines Android 11

Een zoekmachine toevoegen

1. Tik op het zoekmachinepictogram in de adresbalk.
    Manage search engines Android 1
  2. Tik op Zoekinstellingen.
    Manage search engines Android 2
  3. Tik op Standaardzoekmachine.
    Manage search engines Android 3
  4. Tik op Zoekmachine toevoegen.
    Manage search engines Android 10
  5. Geef een naam op voor de zoekmachine in in het desbetreffende tekstveld Naam. Voer vervolgens de URL voor de zoekterm in in het tekstveld Zoekterm-URL. Neem optioneel een URL voor de zoeksuggestie-API op en tik op Opslaan.
    Manage search engines Android 9
  • Als de zoekterm wordt gemarkeerd als ongeldig, wordt een foutmelding getoond om u te helpen een geldige URL op te geven. Vervang de zoekterm door ‘%s’, bijvoorbeeld https://www.google.com/search?q=%s.
  • Als u niet weet welke zoekterm moet worden gebruikt voor een bepaalde zoekmachine, kunt de website ervan openen in een nieuw tabblad, een zoekopdracht uitvoeren en de resulterende URL als referentie gebruiken. Als u bijvoorbeeld naar ecosia.org gaat en naar ‘firefox’ zoekt, is de resulterende URL in de adresbalk https://www.ecosia.org/search?q=firefox. De zoekterm moet dan https://www.ecosia.org/search?q=%s zijn, waarin de zoekopdracht is vervangen door ‘%s’.

De zoekmachine wordt op alfabetische volgorde toegevoegd aan de vooraf gedefinieerde lijst van zoekmachines.

Zoeksnelkoppelingen beheren

1. Tik op het zoekmachinepictogram in de adresbalk.
    Manage search engines Android 5
    Tik op Zoekinstellingen.
    Manage search engines Android 6
  2. Tik op Zoeksnelkoppelingen beheren.
    Manage search engines Android 12
  3. Selecteer de zoekmachines die u in het zoekmenu wilt zien.
    Manage search engines Android 13