Mediabesturing in Firefox voor Android

Firefox voor Android biedt u veel opties voor het afspelen van video en audio op uw telefoon, waaronder afspelen op de achtergrond en instellingen voor automatisch afspelen.

Picture-in-picturemodus

Met de picture-in-picturemodus kunt u een video van een website blijven kijken terwijl u andere tabbladen bezoekt. U kunt zelfs doorgaan met de video bekijken terwijl u andere apps gebruikt.

1. Start de video en schakel over naar volledig scherm.
  2. Druk terwijl de video afspeelt op de startknop op uw telefoon. Het formaat van de video wordt aangepast en u kunt hem bekijken terwijl u andere websites of apps gebruikt.
Ziet u geen startknop? Als uw telefoon geen startknop op het apparaat heeft, veeg dan omhoog terwijl de video wordt afgespeeld om de virtuele startknop te zien.

Apparaatinstellingen: als deze functie niet werkt, controleer dan uw apparaatinstellingen om ervoor te zorgen dat u de picture-in-picturemodus in Firefox toestaat.

Automatisch video afspelen in- en uitschakelen

Als Firefox het automatisch afspelen van een video op een website blokkeert, dan ziet u een blauwe stip op het slotpictogram in de adresbalk

FenixBlockAutoplay

Tik op dit pictogram om de instellingen voor die website te bekijken en te wijzigen. Klik op Audio en video blokkeren en selecteer de optie voor automatisch afspelen die u wilt gebruiken.

FenixChangeAutoplay

U kunt via Instellingen de instellingen voor automatisch afspelen in Firefox voor Android wijzigen, om te voorkomen dat video’s/audio automatisch worden afgespeeld als u een website bezoekt. Hierdoor wordt ook uw batterij gespaard.

1. Tik op de menuknop. Settings icon in address bar in android

2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Websitemachtigingen.
  4. Tik op Automatisch afspelen.
  5. Kies uw voorkeursoptie:
    • Audio en video alleen op mobiele data blokkeren: audio en video worden nog steeds automatisch afgespeeld op wifi.
    • Alleen audio blokkeren: video wordt automatisch afgespeeld zonder geluid.
    • Audio en video blokkeren: voorkomt automatisch afspelen van zowel audio als video.

Instellingen voor automatisch afspelen wijzigen voor specifieke websites

U kunt websitemachtigingen wijzigen, om automatisch afspelen van video alleen op door u vertrouwde websites toe te staan.

1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Websitemachtigingen.
  3. Tik op Uitzonderingen.
  4. Tik op de naam van de website om de huidige machtigingen te bekijken en te wijzigen.

Exceptions

Hiernaast kunt u instellingen voor automatisch afspelen voor een specifieke website snel wijzigen vanuit de werkbalk, waar u machtigingen voor een gegeven website kunt aanpassen vanuit een vervolgkeuzemenu.

Quick access - Autoplay

Op de achtergrond naar video’s luisteren

Als u Firefox minimaliseert terwijl u video of audio afspeelt, dan zal dit op de achtergrond door blijven spelen, zodat u kunt multitasken op uw telefoon.

Firefox pauzeert het afspelen van audio of video’s in privétabbladen wanneer u het minimaliseert.

Het afspelen van media aansturen via uw notificatiepaneel

Als u video of audio afspeelt, verschijnen er besturingselementen in uw notificatiepaneel, zodat u daarvandaan het afspelen kunt aansturen – zonder dat u Firefox hoeft te openen.

Luidruchtige tabbladen vinden en stoppen

Uw sectie Open tabbladen in het startscherm van Firefox voor Android geeft aan of er tabbladen zijn die audio of video afspelen, samen met een pauzeknop, zodat u het afspelen kunt onderbreken zonder de pagina te openen.