Kan oudere versie niet op profiel starten

Thunderbird Thunderbird Laatst bijgewerkt: 03/28/2023 36% gebruikers vonden dit behulpzaam

Door veranderingen in het profielbeheer in Thunderbird 68, krijgen sommige gebruikers deze foutmelding te zien wanneer een oudere versie van Thunderbird wordt gestart.

Using old version profile

Welke wijzigingen zijn in profielen aangebracht in Thunderbird 68?

Sommige gebruikers hebben meerdere installaties van Thunderbird, elk in een aparte toepassingsprogrammamap. Deze verschillende Thunderbird-installaties deelden voorheen standaard een enkel profiel. Vanaf Thunderbird versie 68 gebruikt Thunderbird standaard een specifiek profiel voor elke installatie van Thunderbird (inclusief Beta en Nighly). Hierdoor wordt Thunderbird stabieler wanneer u op dezelfde computer tussen installaties wisselt, en het staat u ook toe om tegelijkertijd verschillende Thunderbird-installaties uit te voeren.

U verliest geen persoonlijke gegevens of aanpassingen. Alle eerdere profielgegevens worden opgeslagen en verbonden aan de eerste Thunderbird-installatie die is geopend na deze wijziging.

Kan ik wijzigen welke Thunderbird-installatie mijn vorige profiel gebruikt?

Ja. U kunt de profielbeheerder gebruiken voor elke installatie om een nieuw standaardprofiel in te stellen. Aanwijzingen zijn te vinden in het artikel Meerdere profielen gebruiken.

Ik gebruik al verschillende profielen voor mijn verschillende Thunderbird-installaties

Als u al handmatig aparte profielen voor verschillende installaties hebt aangemaakt, dan ziet u geen verandering.

Wat gebeurt er met mijn profiel als ik downgrade naar een eerdere versie van Thunderbird?

Om te downgraden naar een oudere versie dient u de procedures die zijn beschreven in Specifiek profiel per Thunderbird-installatie te gebruiken.

Ik moet mijn oude profiel gebruiken en ik heb op de knop Nieuw profiel geklikt!

Als u dit hebt gedaan, dan moet u het standaardprofiel dat Thunderbird gebruikt als het start wijzigen. Ten tijde van de introductie van deze wijziging zijn er geen bekende incompatabiliteiten tussen het gebruik van een geüpgraded profiel met een oudere versie van Thunderbird, anders dan add-ons die mogelijk moeten worden verwijderd en waarvan de juiste versies voor de gebruikte Thunderbird-versie moeten worden geïnstalleerd. Echter, Thunderbird 68.5 implementeert onomkeerbare wijzigingen aan wachtwoordopslag. Thunderbird 78 wijzigt de opmaak van adresboeken, dus als u downgradet met deze procedure, zal u gedowngrade profiel geen wijzigingen bevatten die u in uw adresboek hebt aangebracht bij het gebruik van versie 78.

De informatie in het artikel Meerdere profielen gebruiken beschrijft hoe de profielbeheerder in Thunderbird wordt geopend. De uitgebreide paden in de noot zullen normaliter moeten worden gebruikt om de uitvoerbare bestanden van Thunderbird te lokaliseren.‘thunderbird.exe -p’ werkt op zichzelf zelden in een Windows-omgeving.
In het verleden werden Thunderbird-profielen aangemaakt met de naam ‘default’ voor het eerste profiel, dus de naam van uw oude profiel is waarschijnlijk ‘default’.