Hoe weet ik of ik de 32-bits of 64-bits versie van Firefox heb?

Dit artikel is van toepassing op Windows en Linux. Op macOS zijn alle Firefox-versies 64-bits.

Zowel 32-bits- als 64-bits-versies van Firefox kunnen op 64-bits Windows- en Linux-besturingssystemen worden geïnstalleerd. Lees deze blogpost voor meer info.

Weet u niet zeker of u de 32-bits of de 64-bits versie van Firefox gebruikt? In dit artikel leest u hoe u daarachter komt.

Het venster ‘Over Firefox’

In het venster ‘Over Mozilla Firefox’ kunt u zien welke versie van Firefox u gebruikt. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Over Firefox.Klik op de menuknop Fx57Menu, klik op Fx57Help Help en selecteer Over Firefox. Het venster ‘Over Mozilla Firefox’ wordt geopend. Er verschijnt (32-bits) of (64-bits) onder de Firefox-naam, naast het versienummer.

Hier is een voorbeeld van hoe het venster ‘Over Mozilla Firefox’ eruit ziet:

Fx91AboutFirefoxWindowFx86aboutFirefox-linux
Noot: het openen van het venster ‘Over Mozilla Firefox’ start standaard een controle op updates. Als er een bijgewerkte versie van Firefox beschikbaar is, wordt deze automatisch gedownload. In Linux gebeurt dit alleen als u een build gebruikt die is gedownload van de website van Mozilla; anders ontvangt u de updates via uw Pakketbeheerder. Lees Firefox bijwerken naar de meest recente versie voor meer informatie.

Programmalijst van Windows

U kunt de geïnstalleerde versie van Firefox ook controleren vanuit de lijst van geïnstalleerde programma’s in Windows. Open het Configuratiescherm van Windows, klik op Programma’s, en daarna op Programma’s en onderdelen.Open de Instellingen van Windows, klik op Systeem, en daarna op Apps en onderdelen. Hierdoor wordt een lijst getoond van software die op dat moment op uw systeem is geïnstalleerd.

Om te zien of de 32-bits of de 64-bits versie van Firefox is geïnstalleerd, zoekt u naar Mozilla Firefox in de lijst van programma’s. De programmanaam wordt tussen haakjes gevolgd door de bitversie en taal. Als de programmanaam x86 bevat, is de 32-bits versie van Firefox geïnstalleerd. Als de programmanaam x64 bevat, is de 64-bits versie van Firefox geïnstalleerd.

Noot: als u een andere versie hebt geïnstalleerd zonder de eerste te verwijderen, kan zowel de 32-bits als de 64-bits programmaversie van Firefox worden vermeld. Firefox maakt specifieke profielen voor elke installatie (zie Ontbrekende gebruikersgegevens herstellen na een Firefox-update als dit resulteert in ontbrekende gegevens). U kunt de ongewenste versie de-installeren. Het Firefox-de-installatieprogramma verwijdert geen gebruikersprofielgegevens, zoals wachtwoorden en bladwijzers.