Hoe weet ik of ik de 32-bits of 64-bits versie van Firefox heb?

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 125450
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: eerste vertaling
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie
Dit artikel is alleen van toepassing op Windows.

Vanaf Firefox versie 43.0 is er een 64-bits versie van de Firefox-browser beschikbaar. Momenteel wordt noch de 32-bits, noch de 64-bits versie in de Over-pagina van Firefox met hun respectievelijke versie aangeduid. Er zijn echter andere manieren om vast te stellen of u de 32-bits of 64-bits versie van Firefox hebt geïnstalleerd.

Useragent

De useragent (of gebruikersagent) wordt gebruikt om uw browser te herkennen en bevat informatie over uw besturingssysteem, browser en andere informatie. Deze kan een handige manier zijn om vast te stellen welke versie van Firefox u gebruikt.

Om uw useragent te benaderen, dient u de pagina probleemoplossingsinformatie te openen. Klik hiervoor op de menuknop New Fx Menu, klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie.

User Agent Fx42.0

Kijk in de sectie Useragent van deze pagina naar de informatie tussen de haakjes. Deze informatie bevat het versienummer van uw besturingssysteem, hoeveel bits uw versie van Firefox is, en welke versie van Firefox u gebruikt.

Als uw useragent WOW64 bevat, gebruikt u de 32-bits versie van Firefox. Als uw useragent Win64; x64 bevat, gebruikt u de 64-bits versie van Firefox.

Programmalijst van Windows

U kunt ook controleren welke versie van Firefox u gebruikt vanuit de lijst Programma’s en onderdelen in Windows.

Open eerst het Configuratiescherm van Windows om het onderdeel Programma’s en onderdelen te openen. Selecteer daarna de categorie Programma’s, of Programma’s en onderdelen als u pictogrammen gebruikt. Hierdoor wordt een lijst geladen van software die zich momenteel op uw systeem bevindt.

Om vast te stellen of uw Firefox 32-bits of 64-bits is, zoekt u het programma Mozilla Firefox in de lijst. Tussen haakjes vindt u welke bitversie van Firefox u gebruikt.

Als uw programmanaam x86 bevat, gebruikt u de 32-bits versie van Firefox. Als uw programmanaam x64 bevat, gebruikt u de 64-bits versie van Firefox.