Hoe gebruikt Firefox voor iOS de toestemmingen waar het om vraagt?

App-toestemmingen

Als u een toepassing op een iOS-apparaat installeert, kan sommige functionaliteit beperkt worden door het besturingssysteem. Om deze bronnen aan te kunnen spreken, vragen toepassingen om specifieke toestemmingen. Voor elke toestemming wordt een korte beschrijving getoond, om uit te leggen waar deze voor kan worden gebruikt. Om een app te installeren, moet u bevestigen dat u op de hoogte bent van wat de software kan door iOS uw toestemming te geven. Als u bijvoorbeeld een website bezoekt die een specifieke functie vereist, zoals het maken of uploaden van een afbeelding of het vinden van uw locatie, vraagt iOS u om toestemming voordat die functie wordt uitgevoerd.

Firefox-functies en -toestemmingen

Wanneer een toepassing toegang nodig heeft tot een functie of toestemming, ziet u een notificatie en wordt u gevraagd om het verzoek te accepteren of af te wijzen. Het afwijzen van toestemmingen heeft alleen gevolgen voor de specifieke functie of webpagina die u op dat moment gebruikt, het blokkeert de rest van de functionaliteit van Firefox niet:

• Uw locatie (GPS-locatie) - GPS-locatie wordt alleen gebruikt als u ervoor kiest uw locatie te delen met een website. Dit deelt uw locatie niet met Mozilla en Firefox deelt hem nooit zonder uw toestemming met een website. Meer info over de locatie-instellingen van Firefox. Een dergelijke toestemming ziet er als volgt uit:
Locatie (GPS): door u bezochte websites kunnen uw locatie opvragen. Gebruikt alleen de locatie als de app wordt gebruikt.
  • Foto’s en video’s maken: wanneer een webpagina u vraagt een afbeelding te uploaden, kunt u ervoor kiezen een foto te maken met de in het apparaat ingebouwde camera, maar hiervoor moet u eerst toestemming verlenen. Als een website uw microfoon wil gebruiken voor communicatie, kunt ervoor kiezen deze ook te delen. Een website die WebRTC gebruikt kan om deze toestemming vragen.

Firefox neemt nooit zonder uw toestemming audio op, maakt nooit afbeeldingen of neemt video op. Telkens als een website om toestemming vraagt om een foto toe te voegen of audio op te nemen, vraagt een bericht om uw instemming. U ziet ook een beschrijving van de bronnen die de website kan benaderen als u die toestemming geeft. Bijvoorbeeld:

1. Cameragebruik: hiermee kunt u foto’s maken en uploaden.
  2. Fotobibliotheek: (opslaan/uploaden): hiermee kunt u foto’s opslaan en uploaden.
  3. Fotobibliotheek: (alleen opslaan): hiermee kunt u foto’s opslaan.
  4. Microfoon: hiermee kunt u video’s opnemen en uploaden.
  • FaceID: een gebruiker heeft de mogelijkheid om hun opgeslagen aanmeldgegevens met een toegangscode of de biometrische authenticatie van Apple te beschermen. Als een gebruiker ervoor kiest FaceID in te schakelen, biedt dit de authenticatie zonder deze ooit lokaal of op afstand op te slaan.

Firefox-gegevensverzameling

Noot: Mozilla respecteert en beschermt uw privégegevens. We verzamelen alleen de gegevens die we nodig hebben om onze producten en services te leveren en verbeteren. Bezoek voor meer informatie de Privacyverklaring van Firefox.

Firefox voor iOS verzamelt de volgende gegevens:

• Contactinfo: e-mailadres

Als u registreert voor of aanmeldt bij een Mozilla account, ontvangt Firefox voor iOS het e-mailadres (of adressen) die behoort/behoren bij die account.

• Gebruiksgegevens: productinteractie, advertentiegegevens, overige gebruiksgegevens

Deze toestemming wordt gebruikt voor analyses. Dit zijn bijvoorbeeld gegevens om gebruikersgedrag te evalueren, om de effectiviteit van bestaande productfuncties te begrijpen, nieuwe functies te plannen of het aantal gebruikers en karakteristieken te schatten.

• Identificatoren: gebruikers-ID, apparaat-ID

Deze toestemming wordt gebruikt voor adverteren of marketing door de ontwikkelaar. Dit kan bijvoorbeeld het tonen van eerstelijns advertenties in de app zijn, het rechtstreeks naar gebruikers verzenden van marketingberichten of het delen van gegevens met entiteiten die advertenties tonen. Deze toestemming wordt ook gebruikt voor app-functionaliteit. Dit is bijvoorbeeld het authenticeren van de gebruiker, het inschakelen van functies, het voorkomen van fraude, de implementatie van beveiligingsmaatregelen, het zorgen voor server-up-time, het minimaliseren van appcrashes, het verbeteren van schaalbaarheid in prestaties of het leveren van klantondersteuning.

• Locatie: grove locatie

Deze toestemming wordt gebruikt voor analyses. Dit zijn bijvoorbeeld gegevens om gebruikersgedrag te evalueren, om de effectiviteit van bestaande productfuncties te begrijpen, nieuwe functies te plannen of het aantal gebruikers en karakteristieken te schatten.

• Diagnostiek: crashgegevens, prestatiegegevens, overige diagnostische gegevens

Deze toestemming wordt gebruikt voor analyses. Dit zijn bijvoorbeeld gegevens om gebruikersgedrag te evalueren, om de effectiviteit van bestaande productfuncties te begrijpen, nieuwe functies te plannen of het aantal gebruikers en karakteristieken te schatten. Deze toestemming wordt ook gebruikt voor app-functionaliteit. Dit is bijvoorbeeld het authenticeren van de gebruiker, het inschakelen van functies, het voorkomen van fraude, de implementatie van beveiligingsmaatregelen, het zorgen voor server-up-time, het minimaliseren van appcrashes, het verbeteren van schaalbaarheid in prestaties of het leveren van klantondersteuning.

Delen jullie mijn gegevens met derde partijen?

Uw privacy is belangrijk voor ons. We delen niets van uw gegevens met derden, behalve zoals aangeduid in de privacyverklaring van Firefox.

Hoe kan ik vragen om mijn gegevens te verwijderen?

U dient zich in de Instellingen af te melden voor Gebruiks- en technische gegevens:

1. Tik op de menuknop in de werkbalk.
    Fx40iosmenubar
  2. Tik op Instellingen.
  3. Scroll naar Ondersteuning.
  4. Tik op de schakelaar naast Gebruiks- en technische gegevens.