Google Trending-zoeken in de Firefox-adresbalk

Noot: dit artikel beschrijft een nieuwe functie die momenteel beschikbaar is voor gebruikers in de Verenigde Staten, vanaf Firefox versie 118.

Google Trending-zoekopdrachten zijn de onderwerpen en zoekopdrachten die grote aantallen gebruikers momenteel uitvoeren op het internet. Met Firefox kunt u eenvoudig inspringen op deze dynamische stroom van online trends, direct vanuit uw adresbalk, en up-to-date blijven bij wat de aandacht van de wereld krijgt. In deze gids leiden we u door het gebruik van deze functie en beantwoorden we veelgestelde vragen.

Google Trending-zoeken gebruiken

1. Klik bovenin uw scherm op de adresbalk.
    FirefoxAddressbarSearch with Firefox 1
  2. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu, waarin de laatste trending zoektermen voor uw regio staan.
  3. Klik op een trending zoekterm van uw interesse.
    Google Trending Searches 1
  4. Bij aanklikken wordt u doorgestuurd naar de Zoekmachineresultatenpagina (Search Engine Results Page, SERP) gerelateerd aan de geselecteerde trending zoekterm.

Google Trending-zoeken uitschakelen

Als u deze trending zoektermen liever niet ziet, doe dan het volgende:

1. Wijs met uw muis een zoekterm aan en klik op de menuknop die rechts verschijnt.
  2. Selecteer de optie Trending zoekopdrachten niet tonen.
    Google Trending Searches 2

Helemaal klaar! Een bevestiging die aangeeft dat deze resultaten niet meer worden getoond verschijnt.

Veelgestelde vragen

Waarom is dit handig?

Deze functie vereenvoudigt het ontdekken van trends en interessante onderwerpen. Het benadrukt wat er momenteel trending is in uw regio, waardoor het een waardevol hulpmiddel wordt voor:

• Moeiteloos ontdekken: u bespaart tijd door trends en trending onderwerpen in adresbalk te tonen.
  • Lokale inzichten: houdt u op de hoogte van de interesses van uw gemeenschap. In essentie transformeert de functie uw adresbalk in een venster naar de meest actuele discussies en trends in uw regio.

Momenteel zijn er geen specifieke aanpassingsopties voor trending zoekopdrachten. Ze worden automatisch aangemaakt op basis van uw regio en de populairste zoekopdrachten van dat moment.

Momenteel is Google Trending-zoeken exclusief beschikbaar voor Firefox-gebruikers in de Verenigde Staten.

Ja, Firefox geeft voorrang aan uw privacy en het is belangrijk op te merken dat de populaire zoektermen die worden getoond in de Google Trending-zoekfunctie afkomstig zijn van Google, niet Mozilla. Mozilla verzamelt geen persoonlijke gegevens en volgt uw individuele zoekopdrachten niet. Dit garandeert dat uw navigatiegegevens veilig en privé blijven.