Gepersonaliseerde extensie aanbevelingen

Extensies zijn stukjes software, meestal gemaakt door externe softwareontwikkelaars, die u kunt installeren om uw surfervaring binnen Firefox aan te passen. Af en toe kunt u extensieaanbevelingen zien op basis van een beoordeling volgens het Programma van Aanbevolen extensies, terwijl u surft of in de Add-onbeheerder (about:addons).

Fx68AddonRecommendations

Als u de gepersonaliseerde extensieaanbevelingen wilt ontdekken in de Add-onbeheerder:

Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Aanbevelingen of Extensies.

Wat zijn gepersonaliseerde extensieaanbevelingen in de Add-onbeheerder?

Gepersonaliseerde extensieaanbevelingen zijn gebaseerd op reeds geïnstalleerde extensies, profielvoorkeuren, hardware en gebruiksstatistieken. Alle gebruikersgegevens die worden gebruikt om aanbevelingen te doen, bestaan uit geanonimiseerde, niet-persoonlijke informatie.

Om beter te voorspellen welke extensies u mogelijk interessant vindt, gebruikt Firefox het Telemetry-Aware Add-on Recommender (TAAR)-systeem, een Mozilla-service die extensies aanbeveelt door de basis browser-telemetrie te onderzoeken. Dit betekent dat TAAR gebruiksstatistieken analyseert van een groot aantal andere Firefox-gebruikers, kijkt naar andere extensies die u mogelijk hebt geïnstalleerd en rekening houdt met algemene kenmerken van uw Firefox-profiel (zoals taalvoorkeur). Op basis van deze informatie doet TAAR extensieaanbevelingen speciaal voor u.

Alle gegevens die TAAR analyseert om gepersonaliseerde extensieaanbevelingen te maken, worden geanonimiseerd.

Hoe worden de extensies geselecteerd?

Alle extensieaanbevelingen die in de add-onbeheerder verschijnen, moeten eerst een grondig redactioneel proces doorlopen. Aanbevolen extensies zijn uitzonderlijke extensies die met de hand door het redactieteam van Mozilla zijn geselecteerd. Deze extensies voldoen aan de hoogste normen van Mozilla voor wat betreft functionaliteit, gebruikerservaring en beveiliging.

Extensieontwikkelaars kunnen niet betalen voor plaatsing in het aanbevelingsprogramma en Firefox ontvangt geen compensatie als gevolg van dit proces. De aanbevelingen zijn uitsluitend bedoeld om gebruikers van Firefox een betere surfervaring te bieden.

Hoe meld ik mij af voor gepersonaliseerde aanbevelingen in de Add-onbeheerder?

U kunt de gepersonaliseerde aanbevelingen in de add-onbeheerder uitschakelen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Scroll in het venster Privacy & Beveiliging naar beneden naar Firefox-gegevensverzameling en -gebruik en zet het vinkje naast Firefox toestaan om gepersonaliseerde extensieaanbevelingen te doen uit.

Als u zich afmeldt, ziet u nog steeds algemene aanbevolen extensies in de Add-onbeheerder, maar deze worden niet langer persoonlijk voor u op maat gemaakt met behulp van telemetriegegevens.

Wie profiteert van deze gepersonaliseerde aanbevelingen?

Idealiter Firefox-gebruikers zoals u. Door meer op maat gemaakte extensieaanbevelingen aan te bieden, hopen we u te laten kennismaken met extensies die aan uw individuele behoeften voldoen.

De aanbevelingen zijn uitsluitend bedoeld om Firefox-gebruikers een betere surfervaring te bieden. Zoals hierboven beschreven, kunnen extensieontwikkelaars niet betalen voor plaatsing in het aanbevelingsprogramma en Firefox ontvangen ze geen enkele vergoeding als gevolg van dit proces.

Hoe leer ik meer over extensies?

Ga naar addons.mozilla.org (AMO) om duizenden extensies en thema’s te verkennen. De meeste extensies en thema’s worden gemaakt door onafhankelijke ontwikkelaars uit de hele wereld.