Geen geluid in Firefox 59 in Linux in bepaalde configuraties

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Firefox-versies 58 en 59 kunnen mogelijk geen geluid afspelen of opnemen in bepaalde Linux-distributies en desktopomgevingen.

Dit is verholpen in Firefox-versie 60. Download hier de nieuwe versie.

Over dit probleem

Als de PulseAudio-service, die audiohardware beheert, nog niet actief is, zal Firefox niet worden gestart vanwege sandboxing. De meeste desktopomgevingen starten PulseAudio zodra u zich bij het besturingssysteem aanmeldt en zorgen ervoor dat deze actief blijft. Bepaalde nieuwere distributies gebruiken systemd om het herstarten ervan te beheren, maar als geen van beide van toepassing is, kan dit probleem optreden.

Wat u kunt doen

Als het probleem bij u van toepassing is, probeer dan een van deze workarounds:

• Voer pulseaudio --start --exit-idle-time=-1 uit vanuit een terminal.
  • Geavanceerder: voeg die opdracht toe aan een script dat bij aanmelding wordt uitgevoerd (bijvoorbeeld .xinitrc als u startx gebruikt).
  • Werk Firefox bij naar de meest recente versie.