Forumantwoord - Firefox starten in Veilige modus

Hallo,

Probeer Firefox Probleemoplossingsmodus om te zien of het probleem verdwijnt. Firefox Probleemoplossingsmodus (voorheen bekend als Firefox Veilige modus) is een speciale diagnostische modus die tijdelijk hardwareversnelling uitzet, add-ons (extensies en thema’s) uitschakelt en bepaalde instellingen terugzet (lees het artikel Problemen in Firefox vaststellen met de probleemoplossingsmodus voor details).

Als Firefox is geopend, kunt u herstarten in Firefox Probleemoplossingsmodus vanuit het menu Help:

• Klik op de menuknop Fx57Menu, klik op Help en klik in het dialoogvenster ‘Firefox herstarten in Probleemoplossingsmodus?’ op Herstarten.

Als Firefox niet actief is, kunt u Firefox als volgt in Probleemoplossingsmodus starten:

• In Windows: houd de Shift-toets ingedrukt terwijl u de snelkoppeling van Firefox op het bureaublad of in het menu Starten opent.
  • Op Mac: houd de option-toets ingedrukt terwijl u Firefox start.
  • In Linux: sluit Firefox af, ga naar uw Terminal en voer firefox -safe-mode uit.
    (Mogelijk dient u het pad van de Firefox-installatie op te geven, bv. /usr/lib/firefox)

Als het venster Firefox Probleemoplossingsmodus verschijnt, selecteert u ‘Openen’.

Fx88TroubleshootMode

Als het probleem niet optreedt in Firefox Probleemoplossingsmodus, wordt uw probleem waarschijnlijk veroorzaakt door een extensie, thema of hardwareversnelling. Volg de stappen in het artikel Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen om de oorzaak te vinden.

Om Firefox Probleemoplossingsmodus af te sluiten sluit u Firefox gewoon af en wacht u enkele seconden voordat u Firefox weer voor normaal gebruik opent.

Als u hebt ontdekt wat uw probleem heeft veroorzaakt, laat het ons dan weten. Het kan anderen met hetzelfde probleem helpen.