De Flash-plug-in wordt op sommige websites standaard geblokkeerd

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Einde van ondersteuning voor Flash: net als andere browsers en Adobe heeft Firefox aan het einde van 2020 de ondersteuning voor Flash beëindigd. Lees Einde ondersteuning voor Adobe Flash voor meer informatie.

De Flash-plug-in kan op sommige websites beveiligings-, snelheids- en stabiliteitsproblemen veroorzaken. Om u een veilige, snelle en stabiele surfervaring te bieden, blokkeert Firefox automatisch Flash op sommige websites die mogelijk problemen veroorzaken.

Wat voor websites bevinden zich op de blokkeerlijst van Firefox?

Firefox blokkeert Flash op de volgende websites:

• Websites die in andere websites zijn ingesloten.
  • Websites die onnodig plug-ins gebruiken. Als een populaire website geen Flash nodig heeft om goed te kunnen werken, wordt Flash automatisch geblokkeerd om u een snellere en betere surfervaring te geven.
Voor meer informatie over het blokkeren van domeinen, zie Blokkeren per domein (en) op het Mozilla Developer Network.

Flash inschakelen

Sommige websites vereisen Flash om goed te worden weergegeven. U kunt Flash als volgt inschakelen.

Dit wordt niet aanbevolen, omdat het beveiligings- en stabiliteitsproblemen kan veroorzaken.
  1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Plugins.
  2. Klik op de knop OptiesVoorkeurenInstellingen naast het Flash-item.Klik op de ellipsis (drie puntjes) naast het Flash-item en selecteer OptiesVoorkeurenInstellingen in het vervolgkeuzemenu.
  3. Verwijder het vinkje naast Gevaarlijke en opdringerige Flash-inhoud blokkeren.