Firewalls zo configureren dat Firefox toegang heeft tot het internet

Een persoonlijke firewall is een beveiligingsprogramma dat alle verbindingen van uw computer met het internet bewaakt. Mogelijk is het een onderdeel van een internetbeveiligingspakket, maar het kan ook een afzonderlijk programma zijn. De meeste persoonlijke firewalls zullen internettoegang voor alle programma’s of een nieuwe versie van een programma blokkeren, tenzij u specifiek toestemming hebt gegeven. Dit artikel helpt u bij het vinden van informatie over het zodanig configureren van uw firewall dat deze met Firefox kan werken.

Noot: in bepaalde gevallen zorgt het uitschakelen van een internetbeveiligingsprogramma of firewall er niet voor dat alle onderdelen ervan inactief zijn. Een programma dat meldt dat het is uitgeschakeld, kan Firefox nog steeds blokkeren.

Ontdekken welke firewalls zijn geïnstalleerd

Als u weet welke firewall of internetbeveiligingspakket u gebruikt, ga dan verder naar de volgende sectie.

Doe het volgende, afhankelijk van uw Windows-versie:

• Windows 10: zoek hiernaar in de sectie Beveiliging in het Configuratiescherm van Windows, onder Beveiliging en onderhoud.
  • Windows 7/8: zoek hiernaar in de sectie Beveiliging in het Onderhoudscentrum van Windows.

Als u uw firewall via de bovenstaande stappen nog steeds niet kunt detecteren, probeer dan Enum Process (niet gemaakt door Mozilla) uit te voeren. Dit is een toepassing die veel gebruikelijke firewalls kan detecteren:

1. Download Enum Process.
  2. Dubbelklik na het downloaden op EnumProcess.exe.
  3. Selecteer Uitvoeren.
  4. Selecteer Simple in de vervolgkeuzelijst aan de rechterkant.

De afbeelding ‘simple_enumprocess.PNG’ bestaat niet.
  5. Klik op List Processes.

De afbeelding ‘listprocesses_enumprocess.PNG’ bestaat niet.

Firewalls configureren

Lees voor Windows Firewall Windows Firewall configureren zodat Firefox toegang heeft tot het internet. Neem contact op met de softwareleverancier voor andere geïnstalleerde firewalls.

Ga naar de firewall-documentatie van uw distributie.