Firefox voor Ondernemingen 90 - Uitgaveopmerkingen

Behalve waar anders gesteld is alles hieronder van toepassing op Firefox 90 en de Firefox 78.12 ESR.

Algemeen

• Op Windows ondersteunt Firefox nu achtergrondupdates. Dit is niet van toepassing op de ESR.
  • Op Windows is het versienummer verwijderd uit DisplayName in de registergegevens voor De-installeren van Firefox. Lees bug 1713393 voor meer details.

Bugfixes

• Het was mogelijk om een vergrendelde extensie te verwijderen. Dit is opgelost in bug 1658768.
  • Als het beleid OfferToSaveLogins werd ingesteld op false, waren sommige items in de voorkeuren nog steeds aanklikbaar. Dit is opgelost in bug 1692159. Dit was geen probleem in de ESR.
  • Als het beleid DisableAppUpdate was ingesteld op true, resulteerde het intypen van ‘update firefox’ in de adresbalk nog steeds in een aanbod op om Firefox bij te werken. Dit is opgelost in bug 1710796.

Beleid

• Het beleid BackgroundAppUpdate is toegevoegd. Hiermee kunt u achtergrondupdates aansturen. Dit is niet van toepassing op de ESR.

Speciale opmerkingen

• De Firefox 78 ESR is de laatste versie van Firefox die Flash ondersteunt. De laatste versie van die ESR zal 78.15 zijn en de geplande uitgave hiervan is op 05-10-2021. Dit betekent dat de ondersteuning voor Flash in Firefox officieel wordt beëindigd als de Firefox 78 ESR de levenscyclus afsluit op 02-11-2021.