Firefox voor Android downloadt de Cisco OpenH264 niet meer automatisch vanaf versie 68

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

H.264 is een videocodec die door sommige real-time videoconferentiediensten in WebRTC wordt gebruikt. Firefox voor Android installeerde, tot versie 68, automatisch de OpenH264-plug-in van Cisco voor WebRTC-gesprekken. Vanaf Firefox 68 is deze plug-in niet meer beschikbaar voor nieuwe installaties van Firefox op Android. Sommige websites die H.264 voor videogesprekken gebruiken werken mogelijk niet meer goed op nieuwe installaties van Firefox voor Android na versie 68.

Firefox 67 en ouder

Als Firefox op een apparaat voor versie 68 was geïnstalleerd, dan blijft OpenH264 werken. OpenH264 werd automatisch geïnstalleerd voor oudere Firefox-versies en wordt niet verwijderd, tenzij Firefox van het apparaat wordt verwijderd. Gebruikers van bestaande installaties mogen verwachten dat websites die voor videogesprekken gebruik maken van H.264 blijven werken als voorheen.

Omdat het begrijpelijk is dat dit gevolgen heeft voor sommige gebruikers, overweegt Mozilla toekomstige opties om de H.264-videocodec in WebRTC-gesprekken op Android te blijven ondersteunen.

Hoe u kunt zien of een versie van Firefox de Open H264-plug-in van Cisco gebruikt

Bezoek deze testpagina en druk op de knop Test!. Gewone updates van Firefox zouden deze add-on niet van het apparaat moeten verwijderen, als deze al is geïnstalleerd.