Afdrukvriendelijke pagina’s in Firefox – rommelvrij afdrukken

Met Firefox kunt u pagina’s afdrukken in een vereenvoudigde opmaak, die rommel zoals knoppen, advertenties en achtergrondafbeeldingen weghaalt, voor een betere leesbaarheid en besparing op papier en inkt.

Gebruik een van deze methoden om rommelvrije pagina’s in Firefox af te drukken:

Selecteer Vereenvoudigde opmaak in de afdrukinstellingen

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton en klik vervolgens op Afdrukken…. Een afdrukvoorbeeld en afdrukinstellingen worden getoond.
    Fx91PrintPreview
  2. Klik in het rechterpaneel op Meer instellingen voor aanvullende afdrukinstellingen.
  3. Ga naar de instellingen voor Opmaak en selecteer Vereenvoudigd. Het afdrukvoorbeeld wijzigt in een vereenvoudigde versie.
    Fx91PrintPreview-Simplified
  4. Klik op Afdrukken.
Noot: de instellingen voor Opmaak ontbreken als een vereenvoudigde versie van de pagina niet beschikbaar is, of als u de Lezerweergave voor de pagina hebt ingeschakeld voordat u wilde gaan afdrukken.

Schakel de Lezerweergave in voordat u gaat afdrukken

Schakel Lezerweergave in voor een afdrukvriendelijke weergave voordat u gaat afdrukken: Before and after Simplify page

1. Als een pagina beschikbaar is in Lezerweergave, verschijnt het pictogram Lezerweergave reader mode icon 57 in de adresbalk.
    reading mode url 57
  2. Klik op het pictogram Lezerweergave reader mode icon 57. Het pictogram wordt blauw als de pagina zich in Lezerweergave bevindt.
  3. Klik op de menuknop De afbeelding ‘fx57menu’ bestaat niet.Fx89menuButton om het menupaneel te openen.
  4. Klik op Afdrukken voor een afdrukvoorbeeld en om de pagina af te drukken.