Firefox Relay aan de wachtwoordenbeheerder van Firefox toevoegen

Werk uw versie van Firefox bij voor de nieuwste functies en beveiligingsupdates.

Met de wachtwoordenbeheerder van Firefox kunt u veilig uw gebruikersnamen en wachtwoorden opslaan. Dit is een handig hulpmiddel om uw gegevens veilig te houden en veilige wachtwoorden voor websiteaanmeldingen aan te maken. Daarnaast kunt u, als u Firefox Relay gebruikt om uw e-mailadres te maskeren, nieuwe maskers aanmaken of een bestaand masker opnieuw gebruiken vanuit de Firefox-wachtwoordenbeheerder. Dit artikel beschrijft de stappen die u moet volgen om Firefox Relay te integreren in de Firefox-wachtwoordenbeheerder, vanaf Firefox versie 111.

Uw Mozilla-account toevoegen aan de wachtwoordenbeheerder

Om nieuwe maskers toe te voegen aan de wachtwoordenbeheerder, hebt u een Mozilla-account nodig. Als u deze niet hebt, helpt Firefox u er een aan te maken als u aanmeldt bij een nieuwe website. Meld u hierna eenvoudigweg aan bij uw Mozilla-account door onderstaande stappen te volgen en uw Mozilla-account wordt automatisch toegevoegd aan de wachtwoordenbeheerder.

1. Open Firefox en meld u aan met uw Mozilla-account.
  2. Klik op de menuknop Fx89menuButton in de rechterbovenhoek van de browser.
  3. Klik op Aanmelden naast Synchroniseren en gegevens opslaan.
  4. Voer het e-mailadres en wachtwoord van uw Mozilla-account in.

Nieuwe Firefox Relay-maskers aanmaken met de wachtwoordenbeheerder

Als u een e-mailveld invult, suggereert de wachtwoordenbeheerder e-mailadressen uit uw opgeslagen aanmeldingen, en geeft u ook de optie om een Firefox Relay-masker aan te maken of opnieuw te gebruiken.

1. Bezoek een website waar u moet aanmelden of een account moet aanmaken.
  2. Klik op de optie Bescherm uw e-mailadres: Firefox Relay-e-mailmasker gebruiken in het vervolgkeuzemenu dat in het e-mailveld verschijnt.
    Password manager 1
    Noot: merk op dat, hoewel de wachtwoordenbeheerder zijn best doet om e-mailvelden op websites te detecteren, het soms niet mogelijk is ze allemaal te detecteren. Als u problemen hebt met het aanmaken of hergebruiken van maskers vanuit de wachtwoordenbeheerder, kunt u uw Firefox Relay-dashboard bezoeken om een masker aan te maken of te hergebruiken.
  3. Klik om een nieuw masker aan te maken op E-mailmasker gebruiken op de bevestigingspop-up die hierna verschijnt.
    Password manager 2
    • Met een gratis abonnement kunt u maximaal vijf Firefox Relay-maskers aanmaken om uw online identiteit te beschermen. Het gebruik van verschillende maskers kan helpen de kans dat uw activiteit wordt gevolgd en uw identiteit wordt onthuld te verkleinen. Upgrade naar een premium-account voor een onbeperkt aantal maskers.
  4. Als u uw maximale aantal maskers bereikt, laat de wachtwoordenbeheerder u kiezen uit uw beschikbare maskers.
    Password manager 3
  5. Klik op Maskers beheren onderaan het paneel om uw Firefox Relay-dashboard te bezoeken en extra instellingen te openen, zoals verwijderen van maskers, blokkeren van advertentieberichten, abonneren op Firefox Relay Premium en meer.

Veelgestelde vragen

Wat is Firefox Relay en hoe werkt het?

Firefox Relay biedt veilige e-mailmaskering, om uw echte e-mailadres te verbergen en uw identiteit te beschermen. Uw e-mailadres kan worden gebruikt om u online te volgen, dus door e-mailmaskers te gebruiken kunt u registeren voor accounts zonder uw echte e-mailadres op te geven. E-mailmaskers maken het ook eenvoudiger om te voorkomen dat spam uw Postvak IN bereikt. Gebruik om Relay te gebruiken eenvoudigweg een Relay-e-mailmasker in plaats van uw echte e-mailadres. Alle e-mailberichten die naar uw e-mailmasker worden gestuurd, worden doorgestuurd naar uw echte e-mailadres, tenzij u besluit om ze te blokkeren. U kunt afzenders blokkeren, maskers die te veel spam ontvangen verwijderen en uw maskers labellen vanuit uw Relay-dashboard.

Waarom wordt Firefox Relay getoond in mijn wachtwoordenbeheerder?

Als een huidige Relay-gebruiker, hebben we Relay aan uw wachtwoordenbeheerder toegevoegd om het eenvoudiger te maken om een Relay-masker te gebruiken als een website vraagt om uw e-mailadres.

Moet ik betalen voor Relay?

Door Firefox Relay in uw wachtwoordenbeheerder te gebruiken, wordt u automatisch geregistreerd voor een gratis account dat vijf e-mailmaskers omvat. Dit is geen gratis probeerperiode; hij is altijd gratis en u ontvangt nooit een rekening, tenzij u besluit een abonnement op Relay Premium te nemen.

Er zijn twee opties voor Relay Premium:

1. Premium-e-mailmaskering omvat onbeperkte e-mailmaskers, een uniek Relay-e-maildomein dat u kunt gebruiken om onderweg e-mailmaskers aan te maken en meer controle over uw Postvak IN met de mogelijkheid om alleen advertentieberichten te blokkeren. Relay Premium-e-mailmaskering is beschikbaar in de Verenigde Staten, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Singapore, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Frankrijk, België, Oostenrijk, Spanje, Italië, Zwitserland, Nederland en Ierland.
  2. Premium-e-mailmaskering plus telefoonmaskering geeft u dezelfde Premium-functies, plus een telefoonnummermasker, dat uw echte telefoonnummer beschermt. Alle oproepen en sms’jes die naar uw telefoonnummermasker worden gestuurd, worden doorgestuurd naar uw echte telefoonnummer. ⁨Relay Premium-telefoonmaskering is alleen beschikbaar in de V.S. en Canada.

Hoeveel maskers ontvang ik? Kan ik mijn maskers hergebruiken?

Uw gratis account omvat vijf e-mailmaskers. U kunt ze zo vaak u wilt hergebruiken. Het gebruiken van een uniek masker voor elke account is echter de veiligste optie. U kunt upgraden naar Relay Premium voor onbeperkte e-mailmaskers.

Waar kan ik mijn maskers beheren? Hoe verwijder ik een masker?

Meld u aan bij uw Relay-dashboard om afzenders te blokkeren, maskers die te veel spam ontvangen te verwijderen en uw maskers te labellen.

Waar kan ik Relay-e-mailmaskers gebruiken?

U kunt Relay gebruiken op elke website waarmee u uw echte e-mailadres niet wilt delen. Bijvoorbeeld als restaurants u om uw e-mailadres vragen om online te bestellen. Of als winkeliers om uw e-mailadres vragen, zodat u een koringscode kunt ontvangen. We raden niet aan dit te gebruiken op websites die u vertrouwt, zoals uw bank- of creditcardwebsite. Het kan voorkomen dat een website een Relay-e-mailmasker niet accepteert, in welk geval u uw echte e-mailadres moet gebruiken.

Hoe kan ik Firefox Relay uit mijn wachtwoordenbeheerder verwijderen?

Om Firefox Relay niet meer in de suggesties van de wachtwoordenbeheerder te zien:

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Selecteer Privacy & Beveiliging in het paneel links.
  4. Scroll naar de sectie Aanmeldingen en wachtwoorden.
    Password manager 4
  5. Haal het vinkje naast Firefox Relay inschakelen in uw Firefox-wachtwoordenbeheerder weg.

De wachtwoordenbeheerder toont alleen automatisch invullen van e-mailadressen en niet de optie Firefox Relay – wat kan ik doen?

We werken hard om de ervaring voor onze gebruikers te verbeteren en Firefox Relay beschikbaar te maken op meer websites. Ondertussen kunt u een masker aanmaken of opnieuw gebruiken vanuit het contextmenu met de Firefox Relay-add-on van Add-ons Mozilla.

1. Volg de installatieaanwijzingen en meld u aan bij Firefox Relay met uw Mozilla-account.
  2. Bezoek de website waar u zich wilt registreren.
  3. Klik met uw rechtermuisknop op het e-mailveld waar u Firefox Relay wilt gebruiken.
  4. Selecteer Nieuw masker aanmaken of Recent masker in het contextmenu.