Firefox Relay activeren – Uw e-mailadres maskeren

Firefox Relay is een Firefox-extensie waarmee u uw e-mailadres privé kunt houden als u onlineformulieren invult. Het doet dat door een e-mailmasker aan te maken en berichten naar uw echte e-mailadres door te sturen om dit verborgen te houden voor bedrijven die u niet vertrouwt. U kunt zelfs het masker uitschakelen of verwijderen als u dit niet meer nodig hebt.

Waarom een masker gebruiken?

• Spam wordt voorkomen
  • Uw echte e-mailadres wordt beschermd tegen datalekken
  • Uw echte e-mailadres wordt beschermd tegen doorverkoop of delen

Firefox Relay activeren

Firefox Relay is gratis. U hebt alleen een Mozilla-account en de Firefox Relay-extensie nodig.

1. Bezoek Firefox Relay.
  2. Selecteer de knop Aanmelden of registreren voor toegang tot uw Mozilla-account met uw e-mailadres, en maak een wachtwoord aan.
    Sign up Relay
  3. Selecteer Nieuw masker aanmaken+ om uw eerste e-mailmasker aan te maken.
    Noot: met Firefox Relay kunt u tot 5 e-mailmaskers aanmaken.
    Generate a mask+
  4. Selecteer om uw eerste e-mailbericht door te sturen de knop Lees hoe doorsturen werkt.
    See how forwarding works
  5. Klik op E-mail verzenden om e-mail doorsturen uit te proberen.
    Send email
  6. U ontvangt een succesbericht, controleer uw e-mail om te bevestigen dat u het doorgestuurde bericht hebt ontvangen en klik vervolgens op Doorgaan.
    Relay, continue message
  7. Om de onboarding te voltooien, klik op Relay-extensie downloaden.
    Get relay extension
  8. Gefeliciteerd! U hebt de onboarding voltooid. U kunt uw masker zien in uw E-mailmasker-dashboard.
    Relay Dashboard

Firefox Relay in onlineformulieren inschakelen/uitschakelen

Als u Firefox Relay hebt geactiveerd, ziet u een optie om een e-mailmasker aan te maken, tenzij u dit hebt uitgeschakeld:

1. Klik op het Firefox Relay-pictogram in de werkbalk. Als u het pictogram niet ziet, klik dan op de extensiesknop Extensions add-on tray icon en klik vervolgens op Firefox Relay.
    Add-ons tray
  2. Klik op het instellingenpictogram in de rechterbovenhoek van het paneel.
    Relay settings
  3. Klik op de schakelaar naast Relay-pictogram tonen in e-mailvelden op websites om deze in- of uit te schakelen (groen betekent aan).
    Show relay icon on forms

Lees voor meer functies Een e-mailmasker aanmaken via Firefox Relay en Doorsturen van berichten uitschakelen – geen berichten die via uw maskers zijn verzonden meer ontvangen.