Firefox meerdere tabbladen op de achtergrond laten laden

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Noot: Vanaf Firefox versie 68 is de multiprocess-functie voor alle gebruikers beschikbaar en heeft de instelling browser.tabs.remote.autostart geen effect.

Is de multiprocess-functie ingeschakeld?

Uw versie van Firefox kan waarschijnlijk al gebruikmaken van de multiprocess-functie. Volg deze instructies om dit vast te stellen:

1. Typ about:support in uw adresbalk.
  2. Als in Multiprocess-vensters het getal hoger is dan nul (0), hebt u de multiprocess-functie al geactiveerd.

Als het getal nul (0) is, volg dan deze instructies om de functie aan te zetten:

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Zoek naar browser.tabs.remote.autostart en dubbelklik op de voorkeur om de waarde ervan in te stellen op true.
  3. Herstart Firefox om multiprocess in te schakelen.
Het tegelijkertijd laten laden van tabbladen door Firefox kan het opstarten ervan vertragen.