Firefox Klar instellen als uw standaardbrowser

Stel Firefox Klar in als uw standaardbrowser als u wilt dat koppelingen er standaard mee worden geopend. De instructies variëren afhankelijk van uw versie van Android:

Om uw versie van Android te vinden: open de app Instellingen, tik op Over telefoon, Over tablet, Over apparaat of Toestel-info (mogelijk dient u in sommige versie van Android op het tabblad Meer te tikken), en als uw versie van Android niet wordt getoond, tik dan op Android-versie (of Software-info in sommige versies van Android).
U doet dit voor uw versie van Android op deze manier:

Android versie 7 en hoger

1. Tik op de menuknop naast de adresbalk:

MenuButtonFocus
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik onder de sectie Algemeen op de schakelaar naast Firefox Klar de standaardbrowser maken. Dit opent het menu Standaardapps van Android, waar u vervolgens Firefox Klar als standaardbrowser kunt instellen.

Android versie 6

1. Tik in het menu Instellingen op uw apparaat op Apps & notificaties (dit kan in sommige versies van Android ook Apps of Applicaties heten).
  2. Tik op Geavanceerd (u dient in sommige versies van Android mogelijk eerst op het tandwielpictogram te tikken).
  3. Tik op Standaardapps.
  4. Tik op Browser-app voor een lijst met keuzemogelijkheden.
  5. Tik op Firefox Klar om dit te selecteren.

Android versie 5 en ouder

Stap 1: de huidige browser waarmee koppelingen worden geopend wissen

1. Open de app Instellingen en tik op Apps. (In sommige versies van Android heeft deze knop een label Applicaties of Applicatiebeheerder en dient u mogelijk op Applicaties beheren te tikken voor de volgende stap.)
  2. Tik op het tabblad Alles.
    Android ICS Manage Apps - Cropped just showing stock
  3. Tik op de huidige browser waarmee koppelingen worden geopend. Dit is veelal de standaardbrowser, genaamd ‘Browser’ of ‘Internet’.
  4. Tik op Standaardwaarden wissen om te voorkomen dat deze browser standaard koppelingen opent. Als ‘Standaardwaarden wissen’ grijs is, dan hebt u ofwel geen andere browser geïnstalleerd of een andere browser zoals Opera geïnstalleerd en is deze ingesteld als standaardbrowser. Als u een andere browser hebt geïnstalleerd, ga dan terug naar de vorige stap en herhaal deze met de standaardbrowser.
    Android ICS Clear defaults - Cropped

Stap 2: Firefox Klar instellen als standaardbrowser voor het openen van koppelingen

1. Open een koppeling in een Adroid-toepassing, zoals de Mail-app.
  2. Tik op Firefox Klar en vervolgens op Altijd.