Firefox-gebruikers op macOS 10.12, 10.13 en 10.14 worden overgezet naar Extended Support Release

Firefox-versie 115 is de laatste ondersteunde Firefox-versie voor gebruikers van macOS 10.12 (Sierra), macOS 10.13 (High Sierra) en macOS 10.14 (Mojave). Als u deze versies van macOS gebruikt, wordt u overgezet naar het Firefox Extended Support Release (ESR)-kanaal door een toepassingsupdate. Mozilla levert tot september 2024 beveiligingsupdates voor deze gebruikers. Hierna worden geen beveiligingsupdates meer geleverd.

Waarom heeft Firefox de ondersteuning voor gebruikers van macOS 10.12, 10.13 en 10.14 beëindigd?

Hoewel Apple geen officieel beleid met betrekking tot beveiligingsupdates voor oudere macOS-versies heeft, is hun huidige praktijk dat de drie meest recente versies worden ondersteund. De laatste beveiligingsupdate voor macOS 10.14 was in juli 2021. Niet-ondersteunde besturingssystemen ontvangen geen beveiligingsupdates en bevatten bekende kwetsbaarheden. Zonder officiële ondersteuning door Apple wordt het onderhouden van Firefox voor verouderde besturingssystemen prijzig voor Mozilla en gevaarlijk voor gebruikers.

Kan ik nog steeds veilig navigeren met Firefox macOS 10.12, 10.13 of 10.14?

Mozilla levert kritische beveiligingsupdates via het Firefox ESR-kanaal tot het einde van ESR versie 115, in september 2024. Hierna worden geen beveiligingsupdates meer geleverd en u wordt sterk aangeraden om over te stappen naar een ondersteunde versie van macOS.

Hoe kan ik de nieuwste functies van Firefox ontvangen?

Als u uw versie van Firefox up-to-date wilt houden, met alle nieuwste functies en updates, dient u uw besturingssysteem te upgraden naar macOS 10.15 of hoger. In sommige gevallen kan Apple nieuwere hardware vereisen om het nieuwere besturingssysteem te ondersteunen. Na upgraden kunnen gebruikers eenvoudig Firefox opnieuw installeren en al hun instellingen behouden.