Firefox in ChromeOS uitvoeren

Firefox kan nu worden geïnstalleerd op Chromebooks en andere apparaten met ChromeOS. Dit artikel legt uit wat de benodigde systeemvereisten zijn om Firefox op ChromeOS te kunnen uitvoeren en hoe u dit instelt.

Firefox uitvoeren in ChromeOS

Om Firefox in ChromeOS uit te voeren, dient u er eerst voor te zorgen dat uw systeem aan de volgende vereisten voldoet:

Systeemvereisten

• Op x86 gebaseerd Chromebook met ChromeOS 80 of hoger

U kunt dit controleren door in de adresbalk van uw Chrome-browser naar chrome://version te gaan. Volg deze instructies van Google als u uw OS moet bijwerken.

• Linux-ondersteuning voor ChromeOS inschakelen

Klik hier voor meer info over hoe u Linux (Beta) op uw Chromebook kunt instellen.

Als u Linux hebt ingeschakeld, kijk dan in de Terminal om te bekijken of u de juiste versie hebt:

cat /etc/os-release

Als de versie niet 10 (buster) of hoger is, dient u het updatescript uit te voeren:

sudo bash /opt/google/cros-containers/bin/upgrade_container

Dit script vergt enige tijd, afhankelijk van hoe snel uw Chromebook en internetsnelheid zijn. Als het gereed is, dient u uw Linux-container te herstarten. U kunt met uw rechtermuisknop op het Terminal-pictogram klikken en ‘Linux (Beta) afsluiten’ selecteren, of gewoon uw Chromebook herstarten.

• Flatpak inschakelen

Flatpak is een nieuwe verpakkingsopmaak voor Linux, klik hier voor meer info over hoe u ondersteuning van Flatpak toevoegt.

Firefox installeren

Als het instellen is voltooid, kunt u Firefox vanuit een Terminal installeren:

flatpak install firefox