Firefox blijft me om het hoofdwachtwoord vragen

Als u AVG of Eset Internet Security gebruikt, kan het certificaat ervoor zorgen dat Firefox u telkens als u de browser start om een hoofdwachtwoord vraagt.

Om dit probleem op te lossen, moet u eerst uw hoofdwachtwoord deactiveren en daarna opnieuw activeren:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik op Privacy & Beveiliging in het linkerpaneel en ga naar de sectie Aanmeldingen en wachtwoorden.
  3. Haal het vinkje naast Een hoofdwachtwoord gebruiken weg en voer het huidige wachtwoord in om te bevestigen dat u de accounteigenaar bent.
    Fx80setting-UseAPrimaryPassword
    • Als u uw hoofdwachtwoord bent vergeten, lees dan dit artikel.
  4. Klik op Verwijderen en klik op OK in het getoonde dialoogvenster om de verwijdering te bevestigen.
  5. Sluit Firefox:Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  6. Open Firefox opnieuw.
  7. Herhaal bovenstaande stappen 1 en 2.
  8. Heractiveer een hoofdwachtwoord door een vinkje naast Een hoofdwachtwoord gebruiken te plaatsen en voer in het venster dat wordt geopend een wachtwoord in (gebruik een eerder of een ander wachtwoord).
  9. Sluit Firefox:Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.

De volgende keer dat u Firefox start, zou het niet om uw hoofdwachtwoord moeten vragen, tenzij dit nodig is.