Firefox-beoordelingscontrole – zorg voor beoordelingsauthenticiteit tijdens uw online winkelen

Deze functie is in de experimentele fase en wordt geleidelijk geïntroduceerd. De functie is mogelijk op dit moment nog niet voor u beschikbaar.

Firefox versie 119 introduceert Beoordelingscontrole, een krachtige functie waarmee u kunt ontdekken of beoordelingen betrouwbaar zijn als u online shopt met Amazon, BestBuy en Walmart. In dit artikel geven we u informatie over deze functie en hoe u deze kunt gebruiken.

Over Beoordelingscontrole

De Beoordelingscontrole van Firefox is een functie die u helpt geïnformeerde aankoopbeslissingen te nemen. Mogelijk gemaakt door Fakespot door Mozilla, bepaalt deze functie de kwaliteit van productbeoordelingen door u te laten weten of de beoordelingen waarschijnlijk van echte klanten zijn of dat ze afkomstig zouden kunnen zijn van bevooroordeelde of betaalde beoordelaars.

Hoe het werkt

Beoordelingscontrole gebruikt AI-technologie om beoordelingen op Amazon, Best Buy en Walmart te analyseren. Het kent de beoordelingen van elk product een letterwaarde toe, variërend van A tot F, waarmee hun betrouwbaarheid wordt aangeduid.

• A en B: betrouwbare beoordelingen. We geloven dat de beoordelingen waarschijnlijk van echte klanten zijn die eerlijke, onbevooroordeelde beoordelingen hebben achtergelaten.
  • C: we geloven dat er een mix van betrouwbare en onbetrouwbare beoordelingen is.
  • D en F: onbetrouwbare beoordelingen. We geloven dat de beoordelingen waaschijnlijk nep of van bevooroordeelde beoordelaars zijn.

De aangepaste waardering in Beoordelingscontrole is alleen gebaseerd op beoordelingen waarvan we denken dat ze betrouwbaar zijn. Highlights zijn van de beoordelingen van de verkoper in de laatste 80 dagen waarvan we denken dat ze betrouwbaar zijn.

Hoe de beoordelingskwaliteit wordt bepaald

De AI-technologie van Fakespot ondergaat doorlopend verbetering, aangezien steeds meer gegevens worden geanalyseerd. Het bekijkt beoordelingen kritisch, waarbij gezocht wordt naar patronen die op nep- of onbetrouwbare inhoud wijzen, en voert diverse tests uit om de nauwkeurigheid te verzekeren. We leggen sterke nadruk op beoordelingen van echte klanten die een product hebben gekocht en gebruikt als de meest betrouwbare bron van feedback.

De Beoordelingscontrole gebruiken

• Als u op een productdetailpagina bent op Amazon, Best Buy of Walmart, zoek dan het prijskaartpictogram review checker icon in de adresbalk.
Review checker for desktop 2
  • Klik op het prijskaartpictogram en selecteer Yes try it button_nl om de Beoordelingscontrole in te schakelen.
Review checker for desktop_nl

Beoordelingscontrole uitschakelen

Kies onderaan de Beoordelingscontrole in de sectie Instellingen Beoordelingscontrole uitschakelen.

Beoordelingscontrole weer inschakelen

• Bezoek, om de Beoordelingscontrole weer in te schakelen nadat u deze functie hebt uitgeschakeld, een productdetailpagina bij een van de ondersteunde verkopers.
  • Klik op het prijskaartpictogram review checker icon en selecteer Yes try it button_nl om Beoordelingscontrole weer in te schakelen.

Bescherm uw privacy

Firefox is toegewijd om u informatie over beoordelingsbetrouwbaarheid te leveren met volledig respect voor uw privacy. We gebruiken Oblivious HTTP (OHTTP) voor de Beoordelingscontrole.

Als Beoordelingscontrole is ingeschakeld, gebruiken we gegevens over de producten die u bezoekt op Amazon, Best Buy en Walmart om de beoordelingen te analyseren, maar door OHTTP te gebruiken, zorgen we ervoor dat Mozilla u of uw apparaat niet kan associëren met de door u bekeken producten. OHTTP gebruikt versleuteling en een externe intermediaire server om een technische garantie te bieden dat dit het geval is: het enige dat Mozilla te weten komt van dit netwerkverzoek is dat iemand ergens heeft gekeken naar een bepaald product.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen beoordelingskwaliteit en productkwaliteit?

Beoordelingscontrole is ontworpen om de kwaliteit en authenticiteit van productbeoordelingen op verkoopwebsites te evalueren. Het kent letterwaardes aan beoordelingen toe om u te helpen betrouwbare en onbetrouwbare feedback van echte consumenten te identificeren. Het kijkt niet naar de productkwaliteit. Het bepalen van de productkwaliteit vergt het evalueren de daadwerkelijke functies, prestaties en duurzaamheid van het product zelf. Beoordelingscontrole focust alleen op beoordelingskwaliteit en biedt geen inzicht in de prestaties of functies van het product.

Heeft Beoordelingscontrole invloed mijn surfsnelheid of -prestaties?

Beoordelingscontrole is ontworpen als lichtgewicht toepassing en zou geen invloed moeten hebben op uw surfsnelheid of algemene browserprestaties. Het werkt op de achtergrond en vergt geen noemenswaardige systeembronnen.

Kan ik de instellingen van Beoordelingscontrole aanpassen?

Op dit moment biedt Beoordelingscontrole geen aanpassingsopties. Het werkt op basis van vooraf gedefinieerde algoritmes om automatisch de beoordelingskwaliteit te beoordelen.

Kan ik Beoordelingscontrole gebruiken op websites anders dan Amazon, Best Buy en Walmart?

Op dit moment ondersteunt Beoordelingscontrole slechts drie verkopers in de V.S.: Amazon, Best Buy en Walmart. We werken aan uitbreiding van deze functie naar andere regio’s en verkopers.