Waarin verschilt Facebook Container met Multi-Account Containers?

Facebook Container isoleert specifiek Facebook en werkt automatisch. De add-on Firefox Multi-Account Containers is een meer technische extensie waarmee u containers kunt aanmaken en kunt bepalen welke websites in elke container worden geopend.

U kunt Multi-Account Containers gebruiken om een container voor Facebook te maken en facebook.com eraan toe te wijzen. Multi-Account Containers zorgt er dan voor dat alleen facebook.com in de Facebook-container wordt geopend. In tegenstelling tot Facebook Container echter voorkomt Multi-Account Containers niet dat niet-Facebook-websites in uw Facebook-container worden geopend. Gebruikers van Multi-Account Containers dienen dus iets voorzichtiger te zijn en ervoor te zorgen dat ze de Facebook-container verlaten wanneer ze naar andere websites gaan. Daarnaast wijst Facebook Container enkele door Facebook beheerde websites zoals Instagram en Messenger toe aan de Facebook-container. Met Multi-Account Containers dient u deze naast facebook.com toe te wijzen.

Facebook Container verwijdert ook Facebook-cookies van uw reguliere container bij installatie en wanneer u de browser herstart om zo mogelijke Facebook-trackers op te ruimen. Multi-Account Containers doet dat niet voor u.

Mozilla ondersteunt officieel Facebook Container en Firefox Multi-Account Containers. Andere container-add-ons worden niet door Mozilla beheerd. Als u problemen ervaart met deze andere add-ons, neem dan rechtstreeks contact op met de add-on-ontwikkelaar.