Extensies door Mozilla in oktober 2019 uitgeschakeld

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Mozilla ontdekte dat een aantal Firefox-gebruikers was getroffen door kwaadwillende activiteit, die extensies installeerde en beveiligingsconfiguraties in gebruikersprofielen wijzigde.

Om gebruikers te beschermen, hebben we een oplossing uitgebracht die deze wijzigingen ongedaan maakt en deze kwaadwillende extensies verwijdert.

Hoe weet ik of ik ben getroffen

Personen die getroffen zijn door deze kwaadwillende extensies zagen het volgende bericht in Firefox:

<Extensienaam> is voor uw bescherming in Firefox uitgeschakeld. Uw add-on-beveiligingsinstellingen zijn geherinitialiseerd om ervoor te zorgen dat u veilig blijft.

Waarom zijn de extensies uitgeschakeld

De extensies zijn uitgeschakeld omdat ze niet voldoen aan Mozilla’s Add-onbeleid. De extensies zouden volledig uitgeschakeld moeten zijn en u zou er geen last meer van moeten hebben.

Waarom zijn mijn beveiligingsinstellingen geherinitialiseerd

Deze instellingen zijn hoogstwaarschijnlijk aangepast door een kwaadwillende toepassing op uw computer, om zo beveiligingen te omzeilen die normaal gesproken de desbetreffende extensies zouden hebben geblokkeerd. We hebben deze instellingen geherinitialiseerd, omdat ze cruciaal voor uw veiligheid en privacy zijn. Dit zijn allemaal interne instellingen die niet gemakkelijk toegankelijk voor gebruikers zijn.

Moet ik nog iets doen

Nee, de kwaadwillende extensies zouden automatisch uitgeschakeld moeten zijn, en uw instellingen zouden nu hersteld moeten zijn.