Einde van ondersteuning voor XP en Vista in Thunderbird

Thunderbird Thunderbird Laatst bijgewerkt: 11/01/2020

Thunderbird 60, de releaseversie die op 52 volgt, ondersteunt geen Windows XP of Vista. Thunderbird 52 is de laatste versie die Windows XP en Windows Vista ondersteunt.

Waarom wordt de ondersteuning van Thunderbird voor Windows XP- en Vista-gebruikers beëindigd?

Microsoft zelf heeft de ondersteuning voor Windows XP in 2014 beëindigd, en ondersteuning voor Windows Vista in 2017. Niet-ondersteunde besturingssystemen ontvangen geen beveiligingsupdates, bevatten bekende kwetsbaarheden, en kunnen gevaarlijk zijn om te gebruiken, wat het onderhouden van Firefox voor die versies moeilijk maakt.

Hoe kan ik de nieuwste functies van Thunderbird verkrijgen?

Om de nieuwste functies en updates te verkrijgen, dient u een upgrade van het besturingssysteem van uw computer uit te voeren:

• Upgrade naar een versie van Windows die Microsoft nog steeds ondersteunt, zoals Windows 7, 8 of 10. Lees hier meer.
  • (Geavanceerd): stap over op een Linux-gebaseerd besturingssysteem. Bekijk hiervoor de ondersteuningswebsites voor de versie van Linux waarin u bent geïnteresseerd.