Een veilig wachtwoord in Firefox aanmaken

Dit artikel beschrijft hoe u een veilig wachtwoord kunt aanmaken in Firefox versie 74 en hoger.

Wanneer u een nieuwe account aanmaakt op een website, kan het lastig zijn om een uniek en veilig wachtwoord te bedenken. Wanneer u zich registreert voor een nieuwe account, kan Firefox een veilig wachtwoord voor u aanmaken.

Een nieuw wachtwoord aanmaken

Firefox kan automatisch willekeurige, veilige wachtwoorden voor u aanmaken wanneer u een nieuwe account aanmaakt:

1. Klik op het wachtwoordveld op een website. De optie om een veilig wachtwoord te maken wordt automatisch getoond.
  2. Klik op Een veilig aangemaakt wachtwoord gebruiken om het veld in te vullen. Firefox onthoudt ook uw nieuwe aanmeldgegevens voor die website.
    • Als het aangemaakte wachtwoord niet aan de eisen van de website voldoet, dan kunt u op het wachtwoordveld klikken om het wachtwoord te tonen, zodat u het kunt bewerken om aan de eisen te voldoen.
  1. Klik op het wachtwoordveld.
  2. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op het wachtwoordveld om het contextmenu te openen.
  3. Selecteer Aangemaakt wachtwoord gebruiken…
    use-generated-password
  4. Firefox maakt een wachtwoord aan. Klik op Een veilig aangemaakt wachtwoord gebruiken om het veld automatisch met dit wachtwoord in te vullen.
    generated-password
  5. Firefox slaat het wachtwoord voor deze website op in Lockwise. Het wachtwoord kan dan worden opgehaald om het te bevestigen.

Lees Uw aanmeldingen beheren met de Firefox-wachtwoordenbeheerder om uw wachtwoorden te bekijken en te bewerken.

Tip: Als u uw eigen wachtwoord bedenkt, onthoud dan dat u deze niet op meerdere websites gebruikt en dat het niet makkelijk te raden mag zijn. Klik hier voor meer info over hoe u uw eigen veilige wachtwoord kunt maken.