Een navigatiesessie vanuit een reservekopie herstellen

Controleer about:sessionrestore

Als een sessie verloren is gegaan, worden de pagina’s hopelijk automatisch hersteld, maar als dit niet zo is, ga dan naar about:sessionrestore in de adresbalk. Uw pagina zou er als volgt uit moeten zien:

Fx97RestoreSessionsession1

Als deze pagina leeg is of als de knop Sessie herstellen is uitgeschakeld, lees dan verder.

Herstellen vanuit een reservekopiebestand

1. Open de pagina Probleemoplossingsinformatie door in de adresbalk van Firefox about:support in te typen.
  2. Klik in de sectie Toepassingsbasics op de knop Tonen in FinderMap openenMap openen in de regel ProfielmapProfielmap (hieronder getoond op macOS).
    Fx97aboutsupportOpenProfileFoldersession2
  3. Er wordt een bestandssysteemweergave van uw profielmap getoond.
  4. In de profielmap (bijvoorbeeld xxxxxxxx.default-release), als u een beetje naar beneden scrollt, zou de map sessionstore-backups te zien moeten zijn.
  5. Maak een kopie van de map sessionstore-backups.
  6. Sluit Firefox. In het algemeen wilt u voorkomen dat u iets in het bestandssysteem van deze map wijzigt (verplaatst, kopieert of verwijdert) terwijl Firefox wordt uitgevoerd. De kopie van niet-benaderde reservekopieën was nodig en zou veilig moeten zijn.
  7. Verplaats het bestand met de naam sessionstore.jsonlz4 naar een andere locatie (zoals uw bureaublad). Het verplaatsen in plaats van verwijderen is een voorzorgsmaatregel.
    Noot: dit bestand bestaat niet als Firefox wordt uitgevoerd.
  8. Navigeer naar de reservekopiemap sessionstore-backups die u hebt gemaakt.
  9. Bekijk de bestanden in deze map op datum van aanpassing (u kunt de namen negeren, alle bestanden in deze map zouden terug te zetten moeten zijn). Als het meest recent aangepaste bestand bijzonder klein in verhouding tot de andere is, is het waarschijnlijk vooral leeg en wilt u een groter bestand gebruiken.
  10. Kopieer uw gekozen bestand naar de hoofdprofielmap. (Niet de oorspronkelijke map sessionstore-backups, maar de map erboven.)
  11. Hernoem het bestand naar sessionstore.jsonlz4.
  12. Start Firefox.
Waarschuwing: u dient er mogelijk voor te zorgen dat uw bestandsverkenner de bestandsextensies van bekende types (zoals .js or .jsonlz4) niet verbergt, om de reservekopiebestanden goed te kunnen hernoemen.

Conclusie

Als u vaker uw sessie verliest – sessies met veel tabbladen vallen mogelijk in deze categorie – of gewoon wat zekerder wilt zijn, helpt de aanbevolen extensie Tabs Session Manager uw sessie veilig te houden.

Gebaseerd op informatie uit How to Restore a Browsing Session from Backup (reddit.com/r/firefox)