De map Andere bladwijzers uit de Bladwijzerwerkbalk verwijderen

Noot: dit artikel is van toepassing op Firefox versie 84 en hoger. Werk uw versie van Firefox bij voor de nieuwste functies en beveiligingsupdates.

Uw Bibliotheek met bladwijzers bevat een map met de naam ‘Andere bladwijzers’. (Lees voor meer info het artikel Bladwijzers in Firefox.) Vanaf Firefox versie 85 (en in Firefox 84 voor een beperkte groep gebruikers) verschijnt een map Andere bladwijzers aan het einde van de Bladwijzerwerkbalk als de map ‘Andere bladwijzers’ in uw Bibliotheek bladwijzers bevat. Dit is gedaan om het zoeken naar bladwijzers die in deze map staan te vereenvoudigen.

Als u de map Andere bladwijzers uit de Bladwijzerwerkbalk wilt verwijderen, volg dan deze instructies:

1. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op een lege plek op de Bladwijzerwerkbalk (of op de map Andere bladwijzers) om het contextmenu te openen.
    Fx85BookmarksToolbarContextMenu
  2. Klik op het menu-item Andere bladwijzers tonen om het vinkje te verwijderen.

Firefox 85 en hoger

1. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op een lege plek op de Bladwijzerwerkbalk (of op de map Andere bladwijzers) om het contextmenu te openen.
    Fx85BookmarksToolbarContextMenu
  2. Klik op het menu-item Andere bladwijzers tonen om het vinkje te verwijderen.

Firefox 84

Het contextmenu-item Andere bladwijzers tonen is in Firefox versie 85 toegevoegd, die is uitgegeven op 26 januari 2021. U dient Firefox bij te werken naar de nieuwste versie en daarna bovenstaande instructies voor Firefox 85 en hoger te volgen.

U kunt als alternatief ook de Configuratie-editor (de pagina about:config) in Firefox 84 gebruiken, en wel als volgt:

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Voer in het zoekveld browser.toolbars.bookmarks.2h2020 in.
  3. Klik op de knop Omschakelen Fx71aboutconfig-ToggleButton naast deze voorkeursinstelling, om deze op false in te stellen.
  4. Herstart Firefox.

Dit verwijdert het mappictogram Andere bladwijzers uit de Bladwijzerwerkbalk, maar verwijdert ook een andere wijziging in het beheer van bladwijzers, namelijk de optie om de Bladwijzerwerkbalk alleen op de Nieuw-tabbladpagina te tonen. U kunt deze voorkeursinstelling weer op true instellen door bovenstaande stappen te herhalen.