De Lightbeam-extensie voor Firefox wordt niet meer ondersteund

Mozilla heeft de officiële ondersteuning van de Lightbeam-extensie in oktober 2019 beëindigd en is niet van plan deze in de toekomst nog te onderhouden.

Vanaf Firefox 70 kunt u Verbeterde bescherming tegen volgen in Firefox voor desktop gebruiken om te ontdekken welke trackers door Firefox zijn gedetecteerd en geblokkeerd.

Geschiedenis

Lightbeam, dat in eerste instantie is gepubliceerd als een experimentele uitgave met de naam Collusion, is een extensie voor Firefox en is uitgegeven door Mozilla in 2013, om gebruikers de reeks primaire en derde bedrijven waarmee ze elke dag op het internet te maken krijgen te helpen begrijpen.

Na installatie maakte Lightbeam een realtime visualisatie van de websites die u bezoekt en alle trackers van derden die op die pagina’s actief zijn.

Toen de trackingrapporten zijn geïntegreerd in Firefox 70 als onderdeel van de Verbeterde bescherming tegen volgen in Firefox voor desktop, heeft Mozilla besloten de officiële ondersteuning voor de Lightbeam-extensie te beëindigen.

Broncode

De broncode van Lightbeam is vrij beschikbaar en wordt verspreid onder de Mozilla Public License v. 2.0. Als u dat wilt, mag u een fork van dit project maken.