De knop Vergeten – Snel uw navigatiegeschiedenis verwijderen in Firefox

Vanwege een bug in Firefox versie 110, verwijderde het gebruik van deze functie alle cookies, niet slechts die in de geselecteerde periode. Dit is opgelost in Firefox versie 110.0.1, die is uitgegeven op 28 februari 2023.

Firefox biedt een snelle oplossing voor het behouden van uw privacy met de functie Vergeten, waardoor u direct uw recente cookies en navigatiegeschiedenis kunt wissen. Deze functie is vooral nuttig voor gedeelde computers, navigatiesessies die per ongeluk niet privé zijn, of simpelweg wanneer u recente online activiteiten privé wilt houden. U doet dit als volgt in slechts enkele klikken:

1. Voeg eerst de knop Vergeten toe aan uw werkbalk. U hoeft deze stap slechts één keer uit te voeren!
    • Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik vervolgens op Meer hulpmiddelen en selecteer Werkbalk aanpassen…
    • Sleep de knop Vergeten forget button 57 van het paneel Firefox aanpassen naar uw werkbalk, en klik daarna rechtsonder op Gereed.
    FX Desktop Drag forget button
  2. Klik zodra u uw recente geschiedenis wilt wissen op de knop Vergeten forget button 57 op uw werkbalk.
  3. Kies een tijdsbestek dat u wilt vergeten (vijf minuten, twee uur of 24 uur) en klik op de rode knop Vergeten.
    Fx desktop Forget feature details card
Belangrijk: zodra u op deze knop hebt geklikt, zijn de geselecteerde gegevens voorgoed verwijderd en kunnen deze niet worden hersteld.

Firefox zal dan de geschiedenis en cookies van het opgegeven tijdsbestek wissen, uw geopende tabbladen sluiten en een nieuw, schoon venster starten.

Lees voor info over hoe u nog meer gegevens in Firefox kunt wissen Navigatie-, zoek- en downloadgeschiedenis verwijderen in Firefox.