Creditcard- en betalingsmethodegegevens automatisch in webformulieren invullen

Noot: de functie voor automatisch invullen van creditcardgegevens is beschikbaar voor gebruikers in Canada, Frankrijk, Duitsland, het V.K.Oostenrijk, België, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Spanje, het V.K. en de V.S.

Firefox laat u automatisch uw opgeslagen gegevens voor creditcardsbetalingsmethoden, waaronder credit- en debitkaarten, invullen in webformulieren (als u bijvoorbeeld online iets bestelt). Uit voorzorg wordt uw CVC-nummer niet opgeslagen. U kunt er ook voor kiezen uw creditcardbetalingsmethodegegevens met een wachtwoord te beschermen, voor een extra beschermingslaag. Volg deze stappen voor info over hoe u deze functie beheert.

Automatisch invullen van creditcardgegevens in- of uitschakelen

Deze functie wordt uitsluitend voor privécomputers aanbevolen.
  1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik op het paneel Privacy & Beveiliging en scroll naar de sectie Formulieren en Automatisch invullen.
  3. Plaats een vinkje naast Creditcards automatisch invullen om de functie in te schakelen, of haal het vinkje weg om deze uit te schakelen.

Geavanceerd: creditcards automatisch invullen uitschakelen in about:config

Deze functie kan ook handmatig worden uitgeschakeld door de volgende voorkeuren via de Configuratie-editor (about:config) in te stellen op false en vervolgens Firefox te herstarten:

Waarschuwing: het wijzigen van deze geavanceerde instellingen kan de stabiliteit en veiligheid van Firefox beïnvloeden. Dit wordt alleen voor gevorderde gebruikers aanbevolen.
extensions.formautofill.creditCards.enabled
extensions.formautofill.creditCards.available

Automatisch invullen van betalingsmethoden in- of uitschakelen

Deze functie wordt uitsluitend voor privécomputers aanbevolen.
  1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik op het paneel Privacy & Beveiliging en scroll naar de sectie Automatisch invullen.
  3. Plaats een vinkje naast Betalingsmethoden opslaan en invullen om dit in te schakelen, of haal het vinkje weg om het uit te schakelen.

Authenticatie vereisen voor automatisch invullen

Voor nog meer bescherming kunt u ervoor kiezen om authenticatie te vereisen voordat de creditcardgegevens worden ingevuld. Hiervoor wordt het wachtwoord voor uw besturingssysteem gevraagd (of authenticatie met uw vingerafdruk, gezichts- of stemaanmelding, indien ingeschakeld); dit is meestal het wachtwoord dat wordt gebruikt om uw computer te ontgrendelen. Merk op dat dit niet het wachtwoord van uw Mozilla-account is.

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik op het paneel Privacy & Beveiliging en scroll naar de sectie Formulieren en Automatisch invullen.
  3. Plaats een vinkje naast MacOSWindowsLinux-authenticatie vereisen om opgeslagen creditcards automatisch in te vullen, te bekijken of te bewerken om deze functie in te schakelen, of haal het weg om deze uit te schakelen.
  1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik op het paneel Privacy & Beveiliging en scroll naar de sectie Automatisch invullen.
  3. Plaats een vinkje naast MacOSWindowsLinux-authenticatie vereisen om opgeslagen creditcards automatisch in te vullen, te bekijken of te bewerken om deze functie in te schakelen, of haal het weg om deze uit te schakelen.

Wat als ik geen OS-wachtwoord heb?

• Windows: als u geen Windows-wachtwoord gebruikt, wordt u niet gevraagd er een in te geven.
  • macOS: als u geen wachtwoord gebruikt, klik dan tweemaal op de knop OK om door te gaan. Noot: dit is een bekend probleem en wordt opgelost in een toekomstige update.

Uw opgeslagen creditcards bewerken

Gebruik deze instelling om creditcardgegevens in Firefox toe te voegen, te verwijderen of te wijzigen.

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik op het paneel Privacy & Beveiliging en scroll naar de sectie Formulieren en Automatisch invullen.
  3. Klik op de knop Opgeslagen creditcards….
  4. Kies een van de volgende opties:
    • Toevoegen…: voer een nieuwe creditcard in met deze knop.
    • Bewerken…: selecteer de creditcard die u wilt wijzigen en klik vervolgens op Bewerken om deze te wijzigen.
    • Verwijderen: selecteer de creditcard die u wilt verwijderen en klik vervolgens op Verwijderen.
  5. Klik op om uw wijzigingen op te slaan en het venster te sluiten.

Uw opgeslagen betalingsmethoden bewerken

Gebruik deze instelling om betalingsmethodegegevens in Firefox toe te voegen, te verwijderen of te wijzigen.

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik op het paneel Privacy & Beveiliging en scroll naar de sectie Automatisch invullen.
  3. Klik op de knop Opgeslagen betalingsmethoden.
  4. Kies een van de volgende opties:
    • Toevoegen…: voer een nieuwe betalingsmethode in met deze knop.
    • Bewerken…: selecteer de betalingsmethode die u wilt wijzigen en klik vervolgens op Bewerken om deze te wijzigen.
    • Verwijderen: selecteer de betalingsmethode die u wilt verwijderen en klik vervolgens op Verwijderen.
  5. Klik op om uw wijzigingen op te slaan en het venster te sluiten.