Een bureaubladsnelkoppeling naar een website maken

U kunt Firefox gebruiken om een snelkoppeling op het bureaublad van uw computer te maken naar een webpagina die u hebt bezocht:

1. Verklein het Firefox-venster zodanig dat u zowel het bureaublad van uw computer als het Firefox-venster op hetzelfde scherm kunt zien.
  2. Klik op het hangslotpictogram links in de adresbalk (daar waar de URL zichtbaar is).
    FF70 Gray PadlockLock89addressbar
  3. Beweeg, terwijl u de muisknop ingedrukt houdt, de muisaanwijzer naar het bureaublad en laat de muisknop vervolgens los. De snelkoppeling wordt gemaakt.
    shortcut desktop 57

U kunt ook items vanuit het menu Bladwijzers en de zijbalk Bibliotheek naar het bureaublad slepen om snelkoppelingen te maken.

Als u de snelkoppeling die u hebt gemaakt opent, zal uw standaardbrowser worden geopend en deze de pagina waarvoor u de snelkoppeling hebt aangemaakt weergeven. Als u Firefox als uw standaardbrowser wilt instellen, zie dan Firefox uw standaardbrowser maken.

Mogelijk zijn er Firefox-extensies van derden beschikbaar die u kunnen helpen. Voor meer informatie over het zoeken naar en het installeren van extensies, zie Add-ons vinden en installeren om functies aan Firefox toe te voegen.