Crashrapporten van plug-ins TB

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Een plug-in is een softwareonderdeel dat binnen Thunderbird wordt uitgevoerd en ervoor zorgt dat bepaalde typen inhoud (zoals muziek of video) kunnen worden afgespeeld of weergegeven. Wanneer een plug-in crasht, biedt Thunderbird u de optie om een crashrapport te verzenden. Nadat u het crashdialoogvenster hebt gewist, kunt u het bericht opnieuw laden en de inhoud bekijken. (Mogelijk dient u Thunderbird opnieuw te starten als het crashen van de plug-in er ook voor heeft gezorgd dat Thunderbird is gecrasht.)

Wat is een plug-in?

Een plug-in is een stukje software dat inhoud weergeeft die Thunderbird standaard niet kan weergeven, zoals video, audio, onlinespellen en presentaties die in binaire gepatenteerde formaten zijn gemaakt. Hoewel plug-ins binnen Thunderbird worden uitgevoerd, worden ze gemaakt en verspreid door de bedrijven die deze gepatenteerde formaten maken. Enkele bekende plug-ins zijn Adobe Flash, Apple QuickTime en Microsoft Silverlight.

Hoe zie ik welke plug-ins er zijn geïnstalleerd?

Om te zien welke plug-ins er in Thunderbird zijn geïnstalleerd selecteert u Extra | Add-ons en klikt u op Plug-ins in het linkerpaneel.

add-ons manager

Wat is een crash?

Een “crash” treedt op wanneer een stukje software plotseling en onverwacht stopt met werken. Soms crasht een plug-in zonder de Thunderbird-hoofdtoepassing te beïnvloeden, en soms zorgt de gecrashte plug-in ervoor dat Thunderbird ook crasht. (Zie Thunderbird crasht voor meer informatie.) Vanaf Thunderbird 4 worden bepaalde plug-ins apart van de Thunderbird-hoofdtoepassing geladen, wat inhoudt dat Thunderbird niet crasht wanneer die plug-ins crashen.

Wanneer een plug-in crasht, zult u een dialoogvenster zien waarmee u een crashrapport naar het Thunderbird-team kunt verzenden:

Crash report dialog

Wat is een hang?

Een “hang” treedt op wanneer een plug-in ontoegankelijk wordt. De plug-in is niet afgesloten - hij lijkt eenvoudig te zijn vastgelopen. Vanaf Thunderbird 4 wacht Thunderbird gedurende 45 seconden voordat een plug-in automatisch wordt afgesloten zodra deze geen antwoord meer geeft. Hoewel dit technisch gezien een hang is en geen crash, geeft Thunderbird het crashdialoogvenster weer, zodat u informatie kunt geven die het Thunderbird-team helpt het probleem te onderzoeken en op te lossen.

Welke informatie is er in het crashrapport bijgesloten?

Wanneer een crashrapport naar Mozilla wordt verzonden, gebruiken Thunderbird-ontwikkelaars de informatie om toekomstige versies van Thunderbird minder vaak te laten crashen. Crashrapporten bevatten geen persoonlijke gegevens. Ze bevatten enkel technische informatie, zoals:

• de inhoud die u bekeek en die de crash veroorzaakte
  • de versie van Thunderbird die u gebruikte
  • uw besturingssysteem
  • geïnstalleerde plug-ins
  • geïnstalleerde extensies
  • … en meer technische informatie

De informatie in crashrapporten valt onder het privacybeleid van Mozilla.

Hoe voorkom ik crashes?

Veel problemen met plug-ins kunnen worden opgelost door de plug-in bij te werken naar de meest recente versie. De naam van de plug-in die is gecrasht is te vinden in de foutmelding. Selecteer Extra | Add-ons, klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek en selecteer Controleren op updates om te controleren of er updates voor uw plug-ins zijn.