Cookies - Informatie die door websites op uw computer wordt opgeslagen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 29273
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Deze pagina beschrijft wat “cookies” zijn, hoe ze worden gebruikt en hoe u ze in Firefox kunt beheren.

Wat is een cookie?

Een cookie is informatie die door een bezochte website op uw computer wordt opgeslagen.

In sommige browsers is elk cookie een klein bestand, maar in Firefox worden alle cookies opgeslagen in één bestand, dat zich in de profielmap van Firefox bevindt.

Cookies bewaren vaak instellingen voor een website, zoals de taal van uw voorkeur of uw locatie. Wanneer u naar de website terugkeert, stuurt Firefox de cookies die bij de website horen terug. Hierdoor kan de website u informatie aanbieden die is afgestemd op uw behoeften.

Cookies kunnen een verscheidenheid aan informatie opslaan, waaronder persoonlijke informatie (zoals uw naam, huisadres, e-mailadres of telefoonnummer). Deze informatie kan echter alleen worden bewaard als u deze aanlevert - websites kunnen geen toegang verkrijgen tot informatie die u niet hebt aangeleverd, en ze kunnen ook geen andere bestanden op uw computer benaderen.

Standaard is de activiteit van het opslaan en verzenden van cookies voor u onzichtbaar. U kunt uw Firefox-instellingen echter wijzigen, zodat u aanvragen voor cookieopslag kunt goedkeuren, opgeslagen cookies automatisch kunt verwijderen zodra u Firefox afsluit, en meer.

Cookie-instellingen

Cookie-instellingen worden beheerd in het paneel Privacy van het venster OptiesVoorkeuren. Zie Venster OptiesVoorkeuren - paneel Privacy voor informatie over deze instellingen.

Voor instructies over het gebruik van deze instellingen voor bepaalde taken, zie:

Problemen met cookies oplossen

Als u een probleem met Firefox ervaart dat cookies betreft, zie dan: