Cookies - Informatie die door websites op uw computer wordt opgeslagen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 181286
  • Gemaakt:
  • Auteur: Lamont Gardenhire
  • Commentaar: Revised translation
  • Beoordeeld: Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Dit artikel beschrijft wat "Cookies" is, hoe ze worden gebruikt en hoe ze in Firefox moeten worden beheerd.

Wat is een cookie?

Een cookie is informatie die op uw computer wordt opgeslagen door een website die u bezoekt.

In sommige browsers is elke cookie een klein bestand, maar in Firefox worden alle cookies opgeslagen in een enkel bestand, dat zich in de map profile van Firefox bevindt.

Cookies slaan vaak uw instellingen op voor een website, zoals de taal of locatie van uw voorkeur. Wanneer u terugkeert naar de site, stuurt Firefox de cookies terug die bij de site horen. Hierdoor kan de site u informatie aanbieden die is aangepast aan uw behoeften.

Cookies kunnen een breed scala aan informatie opslaan, inclusief persoonlijk identificeerbare informatie (zoals uw naam, thuisadres, e-mailadres of telefoonnummer). Deze informatie kan echter alleen worden opgeslagen als u deze verstrekt: websites kunnen geen toegang krijgen tot informatie die u niet aan hen hebt verstrekt en zij hebben geen toegang tot andere bestanden op uw computer.

Standaard zijn de activiteiten van het opslaan en verzenden van cookies voor u onzichtbaar. U kunt echter uw Firefox-instellingen wijzigen zodat u opslagaanvragen voor cookies kunt goedkeuren of weigeren, opgeslagen cookies automatisch kunt verwijderen wanneer u Firefox sluit, en meer.

Cookie-instellingen

Cookie-instellingen worden beheerd in Firefox Opties Voorkeuren . Om toegang te krijgen tot deze instellingen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Privacy en beveiliging.

Cookie-instellingen zijn onder 'Inhoud blokkeren' en 'Cookies en sitegegevens' .

Zie voor instructies over het beheren van cookie-instellingen voor bepaalde taken:

Problemen oplossen met cookies

Als u een probleem ondervindt met Firefox waarbij cookies worden gebruikt, raadpleegt u: