Collecties in MDN Plus toevoegen en verwijderen

Met Collecties kunt u MDN-artikelen opslaan en uw MDN Plus-bibliotheek delen tussen desktop en de Android- en iOS-apps. Hierdoor kunt u sneller vinden wat u zoekt doordat ze voor relevante onderwerpen bovenaan verschijnen in uw zoekresultaten.

U kunt uw opgeslagen artikelen bekijken op de pagina Collections.

U kunt maximaal vijf artikelen toevoegen met MDN Core. Met MDN Plus 5 en MDN Supporter 10 kunt u onbeperkt artikelen opslaan en notificaties ontvangen.

Een collectie aanmaken

Om te beginnen met het aanmaken van uw collecties, slaat u eerst een MDN-pagina op.

Desktop

Een artikel opslaan in Desktop:

1. Klik op een artikelpagina op het pictogram Save bovenaan de pagina.
  2. Wijs met uw muisaanwijzer MDN Plus bovenaan de pagina aan en selecteer Collections om het opgeslagen artikel te bekijken.

Mobiel

Een artikel opslaan in Mobiel:

1. Tik op een artikelpagina op het pictogram Article Actions (Artikelacties).
  2. Tik op het pictogram Save.
  3. Tik op MDN Plus en Collections om het opgeslagen artikel te bekijken.

Collecties bekijken, sorteren en filteren

Desktop

Uw collecties op Desktop bekijken:

1. Wijs met uw muisaanwijzer MDN Plus aan bovenin de pagina.
  2. Selecteer Collections in het vervolgkeuzemenu.

Opgeslagen pagina’s kunnen worden gefilterd op References (Referenties) of Guides (Gidsen). Om uw collecties op Desktop te filteren, selecteert u op welke gebieden van MDN u wilt filteren rechts van het zoekvak Collections.

Collecties kunnen worden gesorteerd op Date added, Title of Technology, rechts naast het zoekvak Collections.

Mobiel

Uw collecties op Mobiel bekijken:

1. Tik op MDN Plus.
  2. Tik op Collections.

Opgeslagen pagina’s kunnen worden gefilterd op References (Referenties) of Guides (Gidsen). Om uw collecties op Mobiel te filteren, selecteert u op welke gebieden van MDN u wilt filteren rechts van het zoekvak Collections.

Collecties kunnen worden gesorteerd op Date added, Title of Technology, rechts naast het zoekvak Collections.

Een opmerking aan een artikel toevoegen

Desktop

Een opmerking vanuit een artikel toevoegen in Desktop:

1. Klik op het pictogram Saved bovenin de pagina.
  2. Typ de opmerking die u wilt toevoegen in het veld Note.
  3. Klik op Save.

Een opmerking vanuit Collections toevoegen in Desktop:

1. Wijs met uw muisaanwijzer MDN Plus aan bovenin de pagina en selecteer Collections in het vervolgkeuzemenu.
  2. Klik op het pictogram More rechts naast het artikel en selecteer Edit.
  3. Typ de opmerking die u wilt toevoegen in het veld Note.
  4. Klik op Save.

Een opgeslagen artikel verwijderen

Desktop

Een opgeslagen artikel verwijderen vanuit Desktop:

1. Klik op het pictogram Saved bovenin de pagina.
  2. Klik op Remove collection.

Een opgeslagen artikel verwijderen vanuit Collections in Desktop:

1. Klik op MDN Plus bovenin de pagina en selecteer Collections in het vervolgkeuzemenu.
  2. Klik op het pictogramMore rechts naast het opgeslagen artikel en selecteer Delete.
  3. Uw opgeslagen artikel is nu verwijderd. Selecteer Undo in de notificatie onderin het scherm om deze actie ongedaan te maken.

Veelbezochte pagina’s

Veelbezochte pagina’s (Frequently visited pages) zijn collecties die we automatisch voor u aanmaken, op basis van uw activiteit op MDN Plus terwijl u bent aangemeld. Als een gebruiker van MDN Plus bent u automatisch aangemeld voor deze functie en u kunt zich hiervoor niet afmelden. U kunt handmatig opgeslagen pagina’s verwijderen vanuit uw collectie Frequently Visited Pages.

Desktop

Een pagina verwijderen uit Frequently Visited Pages in Desktop:

1. Klik op het pictogram Saved bovenin de pagina.
  2. Klik op Remove collection.

Mobiel

Een opgeslagen artikel verwijderen vanuit de artikelpagina in Mobiel:

1. Tik op het pictogram Article Actions.
  2. Tik op het pictogram Delete.
  3. Het artikel is nu verwijderd. Tik op Undo in de notificatie onderin het scherm om deze actie ongedaan te maken.