Cliqz-aanbevelingen in Firefox

Ondersteuning voor met Cliqz geïntegreerde functies in Firefox wordt beëindigd. Als u Cliqz wilt blijven gebruiken, installeer dan de gratis Cliqz-add-on.

Sommige versies van Firefox tonen Cliqz-aanbevelingen in de adresbalk. Cliqz GmbH is een Duits bedrijf dat een privacy-georiënteerde zoekervaring biedt.

Beschikbaarheid

Cliqz-aanbevelingen zijn momenteel alleen beschikbaar voor gebruikers in Duitsland, en alleen in de Duitse taal.

Cliqz-aanbevelingen gebruiken

Versies van Firefox met Cliqz-aanbevelingen hebben een samengevoegde adresbalk. Om Cliqz-aanbevelingen te zien, begint u eenvoudig met typen in de adresbalk.

U kunt verschillende soorten aanbevelingen zien, waaronder aanbevelingen voor webpagina’s, resultaten uit Firefox-geschiedenis en -bladwijzers, en zoeksuggesties van uw standaardzoekmachine.

cliqz overview

Contact opnemen met Cliqz Support

Als u moeite hebt met het gebruik van Cliqz-aanbevelingen, kunt u de Cliqz-FAQ lezen of contact opnemen met Cliqz support.

Het delen van uw locatie of verzamelen van browsergegevens uitschakelen

Cliqz gebruikt uw locatie voor het leveren van lokale aanbevelingen. Human Web is het mechanisme voor gegevensverzameling dat Cliqz-aanbevelingen mogelijk maakt. Meer informatie over gegevensverzameling kunt u hier vinden.

1. Om het delen van uw locatie of verzamelen van browsergegevens uit te schakelen, klikt u op het tandwielpictogram in de adresbalk.
  2. Wijzig de instelling voor Share Location.
  3. Om het verzamelen van browsergegevens te stoppen, wijzigt u de instelling voor Human Web naar uitgeschakeld.
    cliqz location sharing

Cliqz-aanbevelingen uitschakelen of verwijderen

Om te zien of de Cliqz-functie is ingeschakeld of gegevensverzameling te stoppen:

1. Typ about:addons in uw Firefox-adresbalk.
  2. Klik in het linkerpaneel op Extensies.
  3. Wanneer geïnstalleerd, verschijnt Cliqz aan de rechterkant:
    • Klik op Uitschakelen om Cliqz uit te zetten en gerelateerde gegevensverzameling te stoppen.
    • Klik op Verwijderen om Cliqz uit Firefox te verwijderen en alle gerelateerde gegevensverzameling te stoppen.

Gegevensprivacy voor Firefox met Cliqz

Wanneer Cliqz is ingeschakeld:

• Firefox deelt de volgende gegevens met Cliqz om voor iedereen functionaliteit van de Cliqz-functie te bieden en prestaties te verbeteren:
    • Zoekopdrachten en webpaginagegevens: hieronder vallen tekst terwijl u in de adresbalk typt, opdrachten die u naar bepaalde zoekmachines stuurt, en gegevens over de webpagina’s die u bezoekt en interacties met die pagina’s, zoals muisbewegingen, scrollhandelingen, en doorgebrachte tijd.
    • Interactiegegevens: hieronder valt uw interacties met specifieke velden en knoppen in de Cliqz-functie. Deze gegevens zijn gebonden aan een unieke identificator, waarmee Cliqz na verloop van tijd prestaties kan begrijpen.
  • Firefox deelt de volgende gegevens met Mozilla om interacties tussen Firefox en de Cliqz-functie beter te kunnen begrijpen:
    • Interactiegegevens: hieronder vallen het aantal bezoeken aan zoekmachinepagina’s, welke zoekmachines u gebruikt, en een Cliqz-identificator.
Bronnen: