Crashes bij Broadwell-U-CPU’s met oude microcode

In Windows en Linux kunnen Firefox 57 en hoger af en toe crashen bij Intel Broadwell-U-processoren, tenzij de processor vrij recente microcode bevat.

De crash treedt op als de leverancier van de processor GenuineIntel is, de family 6, het model 61, de stepping 4 en de revisie van de microcode 19 (hexadecimaal) of lager.

Broadwell-U-processoren worden doorgaans gebruikt in laptops die in 2015 zijn verkocht.

Raadpleeg voor informatie over het controleren van de processorleverancier, family, model, stepping en microcoderevisie en het verkrijgen van microcode-updates het artikel Microcode van de processor bijwerken.