Beste praktijken voor ‘Hoe’-artikeltypes

‘Hoe’-artikelen beantwoorden ‘Hoe…?’-vragen en helpen lezers de stappen te begrijpen om een specifiek doel of specifieke procedure te bereiken. Ze knippen de complexiteiten van onze producten en services op in simpele, concrete stappen, waardoor elke taak kan worden uitgevoerd. ‘Hoe’-artikelen dienen als praktische metgezel van onze meer fundamentele ‘Over’-artikelen. Terwijl ‘Over’-artikelen gebruikers laten kennismaken met de concepten en het belang achter onze functies, nemen ‘Hoe’-artikelen gebruikers bij de hand en leiden ze ze door de benodigde acties om die functies in hun voordeel te gebruiken.

Wanneer een ‘Hoe’-artikel moet worden geschreven

Overweeg een ‘Hoe’-artikel te schrijven als:

• Nieuwe functies of producten worden geïntroduceerd: als we een nieuw product lanceren of een functie introduceren, is het cruciaal om gebruikers een routekaart naar de functionaliteit ervan te bieden. Schrijf een ‘Hoe’-artikel om gebruikers te leiden door het instellen, gebruik en de optimalisatie van dit nieuwe aanbod, waardoor ze er direct vanaf het begin het meeste uit kunnen halen.
  • De gebruikerservaring met bestaande functies wordt verbeterd: als er een functie binnen onze productfamilie is die gebruikers niet volledig gebruiken vanwege complexiteit of gebrek aan kennis, is deze een hoofdkandidaat voor een ‘Hoe’-artikel. Maak gedetailleerde gidsen die het volledige potentieel van deze functies ontsluiten, waardoor gebruikers in staat worden gesteld om hun ervaring en productiviteit te verbeteren.
  • Veelvoorkomende problemen worden opgelost: als gebruikers bij herhaling worden geconfronteerd met problemen of fouten, kan een ‘Hoe’-artikel een hulplijn zijn. Ontwikkel artikelen die deze problemen adresseren met stap-voor-stap-oplossingen, waardoor gebruikers worden geholpen problemen zelf op te lossen. Focus op het opknippen van het oplossingsproces in heldere, beheersbare stappen, waarbij u vaak voorkomende valkuilen en vragen beschrijft.

Beste praktijken voor het schrijven van ‘Hoe’-artikelen

Het maken van effectieve ‘Hoe’-artikelen vereist een megsel van helderheid, beknoptheid en volledigheid. We benaderen dit zo:

• Stap-voor-stap gids: knip de procedure op in duidelijk gedefinieerde stappen, zodat gebruikers deze kunnen volgen zonder te hoeven raden.
  • Visuele ondersteuning: neem schermafdrukken en inline afbeeldingen op om de instructies visueel aan te vullen, waardoor complexe stappen eenvoudiger te begrijpen zijn.
  • Tips en waarschuwingen: benadruk, om gebruikers een soepeler ervaring te bieden, te vermijden mogelijke valkuilen en geef tips voor de beste benadering.
  • Gerelateerde inhoud: geef, om gebruikers tot voorbij het huidige artikel te leiden, op het einde aanbevelingen voor meer bronnen.

Artikelstructuur

• Titel: de titel moet beschrijven waar het artikel over gaat en waar de gebruiker naar zoekt. Taakartikeltitels moeten beginnen met een actief werkwoord, maar vermijd ervan afgeleide zelfstandige naamwoorden. Vermijd altijd het gebruik van artikeltitels met ‘Hoe te’. ‘Hoe’-titels moeten taakgeöriënteerd zijn, terwijl ‘Probleemoplossing’-titels rond het probleem moeten draaien. Gebruik zinsconstructies met hoofdletters voor artikeltitels. Beperk uw titel tot rond 60 tekens, aangezien Google typisch de eerste 50–60 tekens van een titellabel toont.
  • Samenvatting: de samenvatting licht een tipje van de sluier op over waar het artikel over gaat, om de gebruiker te helpen beslissen of ze op de juiste plek zijn. Deze dient een tekstueel overzicht of definitie van de taak te zijn en te focussen op het belang of de voordelen van de taak. Beperk de samenvatting tot 140 tekens, aangezien zoekmachines alles wat langer is kunnen afkappen.
  • Hoofdtekst: de hoofdtekst bevat de benodigde breedte en diepgang van informatie om het probleem te analyseren en op te lossen. Hij kan ook resultaten en voorbeelden bevatten. Voeg aan het begin van het artikel een Inhoudsopgave toe als u meerdere sets van verwante stappen documenteert. Gebruik H2 voor sectiekopteksten. Begin met het doel voordat u de stappen documenteert (b.v. ‘Uw wachtwoord wijzigen’).
    • Voorwaarde (optioneel): voeg alle informatie of acties toe die de gebruiker moet weten of moet uitvoeren voordat de taak wordt voltooid.
    • Context (optioneel): voeg alle conceptuele of achtergrondinformatie toe.
    • Stappen: gebruik geordende lijsten om de stappen en acties die moeten worden genomen om de taak te voltooien te documenteren. Vermijd stappen binnen stappen.
    • Resultaat (optioneel): voeg de verwachte uitkomst na het voltooien van de stappen toe.
    • Voorbeeld (optioneel): voeg voorbeelden toe om de taak te ondersteunen.
    • Vereiste na afloop (optioneel): voeg alle informatie toe die de gebruiker moet weten of doen na het voltooien van de taak.
  • Koppelingen voor meer info: gebruik H3 voor de sectiekoptekst Meer info. Deze dient niet te worden opgenomen in de inhoudsopgave. Voeg ongeordende lijsten toe voor de ‘Meer info’-koppelingen en voeg niet meer dan vier koppelingen toe aan deze sectie.

Voorbeelden