Beste praktijken voor ‘FAQ’-artikeltypes

‘FAQ’ (Frequently Asked Questions, oftewel Veelgestelde vragen)-artikelen dienen als geconsolideerde bron voor beantwoording van veelgehoorde vragen over een onderwerp. Deze artikelen compileren korte, directe antwoorden op vragen waarvoor niet per se individuele ‘Over’-, ‘Hoe’- of ‘Probleemoplossing’-artikelen nodig zijn, maar die nog steeds significant zijn voor begrip en betrokkenheid door gebruikers. Het doel is om gebruikers op een handige plaats snelle, toegankelijke antwoorden op hun meest prangende vragen te bieden.

Wanneer een ‘FAQ’-artikel moet worden geschreven

Overweeg een ‘FAQ’-artikel te schrijven als:

• U terugkerende vragen van gebruikers opmerkt in forums, ondersteuningstickets of op sociale media over een specifiek onderwerp.
  • Er een belangrijke update of functie wordt uitgegeven, wat resulteert in een toename van gebruikersvragen.
  • U vaak voorkomende misvattingen wilt ophelderen of essentiële informatie wilt bieden die niet goed past in andere artikelopmaken.

Beste praktijken voor het schrijven van ‘FAQ’-artikelen

• Identificeer veelgestelde vragen: start met het verzamelen van de vaakst gestelde vragen over het onderwerp. Gebruik ondersteuningstickets, forumberichten en gebruikersfeedback als bronnen.
  • Geef beknopte antwoorden: houd antwoorden kort en concreet. Als een gedetailleerde uitleg nodig is, geef dan een koppeling naar uitgebreidere artikelen, waarin gebruikers meer gedetailleerde informatie kunnen vinden.
  • Orden logisch: orden de vragen op een logische volgorde, zoals op thema of van algemeen naar specifiek. Deze ordening helpt gebruikers antwoorden op een efficiëntere manier te vinden.
  • Neem koppelingen op voor meer info: geef waar relevant koppelingen naar meer gedetailleerde artikelen of bronnen. Hierdoor kunnen gebruikers die op zoek zijn naar meer inzicht onderwerpen verder uitdiepen.

Artikelstructuur

• Titel: gebruik de opmaak ‘[Onderwerp] - Veelgestelde vragen’ voor alle FAQ-artikelen. De titel moet beschrijven waar het artikel over gaat en waar de gebruiker naar zoekt. Gebruik zinsconstructies met hoofdletters voor artikeltitels. Beperk uw titel tot rond 60 tekens, aangezien Google typisch de eerste 50–60 tekens van een titellabel toont.
  • Samenvatting: de samenvatting licht een tipje van de sluier op over waar het artikel over gaat, om de gebruiker te helpen beslissen of ze op de juiste plek zijn. Geef een tekstueel overzicht of definitie van het concept en introduceer de FAQ. Beperk de samenvatting tot 140 tekens, aangezien zoekmachines alles wat langer is kunnen afkappen.
  • Hoofdtekst: vermijd het schrijven van lange paragrafen en veel tekst. Gebruik H2 voor sectieheadings / vragen. Gebruik geordende lijsten als u stappen documenteert en ongeordende lijsten als u belangrijke punten benadrukt of gerelateerde items vermeldt. Verdeel de hoofdtekst in de volgende secties om de inhoud in logische groepen te verdelen:
    • Vragen en antwoorden

Voorbeelden