Berichtenlijstkolommen

Wanneer Thunderbird een lijst met berichten toont, wordt een aantal kolommen weergegeven dat kenmerken van elk bericht weergeeft, zoals het onderwerp van het bericht, de datum, etc.

Kolommen toevoegen of verwijderen

De bovenstaande schermafbeelding toont de standaard kolomindeling. Klik op de kolomkiezerknop uiterst rechts in de labelbalk om een lijst van beschikbare kolommen te zien. U kunt ook met de rechtermuisknop op een willekeurige kolom klikken om de lijst weer te geven.

Klik op een aangevinkt item in de lijst om een kolom uit de berichtenlijst te verwijderen. Klik op een niet-aangevinkt item in de lijst om een kolom aan de berichtenlijst toe te voegen.

Kolommen verplaatsen of van grootte veranderen

Klik en sleep de kolomkop naar de gewenste positie om deze te verplaatsen. Beweeg met uw muiscursor over de rechterkant van de kolomkop om de kolom van grootte te veranderen. Wanneer de cursor van een enkele aanwijzer naar een dubbele aanwijzer verandert, sleept u de kolomrand naar de gewenste positie.

Kolomindeling op andere mappen toepassen

Selecteer Kolommen toepassen op… in de kolommenlijst om de kolomindeling op andere mappen toe te passen. Selecteer Map… om de wijzigingen op een bepaalde map toe te passen. Selecteer Map en submappen… om de wijzigingen op een geselecteerde map en alle submappen eronder toe te passen. Onder Map en submappen… kunt u een e-mailadres selecteren (wat de mapconfiguratie op alle mappen onder dat adres zal toepassen), of een specifieke map onder een e-mailadres. Houd er rekening mee dat als u de wijzigingen van een map toepast op een andere map, de kolomposities en -groottes hierop ook zullen worden toegepast.