Bekende problemen met audio en video verhelpen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 43713
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Soms kan de video- of geluidsinhoud in een webpagina in Firefox niet goed worden gedownload en weergegeven. Het is mogelijk dat een benodigde plug-in ontbreekt, is verouderd, wordt geblokkeerd of conflicteert met een andere plug-in of extensie, of dat de inhoud om een bepaalde reden wordt geblokkeerd. Dit artikel helpt u bij het oplossen van deze problemen.

Noot: als u problemen met een website ondervindt, klik dan op het hangslotpictogram Fx70GreyPadlockFx89Padlock in de adresbalk om te zien of Firefox onderdelen van de pagina heeft geblokkeerd die niet zijn beveiligd. Zie Blokkering van gemengde inhoud in Firefox voor details.

Plug-ins

Flash-video’s worden nooit afgespeeld

Als Flash-video’s als een zwart, wit of grijs vlak verschijnen en nooit worden afgespeeld, zie dan Flash 11.3 laadt geen video’s in Firefox.

Ontbrekende plug-ins installeren

Hoewel Firefox bepaalde media in webpagina’s kan weergeven, zoals afbeeldingen en open media als Ogg- en WebM-video’s, heeft het mogelijk de hulp nodig van mediaspelers en browserplug-ins voor video, geluid en andere inhoud. Zelfs als u de juiste mediaspelers voor het afspelen van video- en geluidsbestanden hebt geïnstalleerd, mist u mogelijk de benodigde plug-ins wanneer de media binnen de pagina zelf is ingebed.

Doe het volgende als een plug-in ontbreekt:

1. Klik op de downloadkoppeling.

Plugin Needed
  2. Volg daarna de instructies.

Als de installatie mislukt, installeer de plug-in dan handmatig.

Zie de volgende websites voor andere, minder gebruikelijke mediaspelers en hun plug-ins:

Uw plug-ins bijwerken

Controleer of u over de nieuwste versies van alle plug-ins beschikt.

• Ga naar onze plug-in-controlepagina en volg de koppelingen om eventuele plug-ins die verouderd zijn bij te werken.

Plugin Container in uw internetbeveiligingsprogramma toestaan

Voeg in uw internetbeveiligingssoftware (waaronder firewalls, antivirusprogramma’s, antispywareprogramma’s, en meer) plugin-container.exe (ook wel ‘Plugin Container for Firefox’ genoemd) toe aan de vertrouwde programma’s. Voor gedetailleerde instructies, zie Firewalls zo configureren dat Firefox toegang heeft tot het internet, waar in dat geval Firefox staat voor Plugin Container for Firefox.

Een conflicterende plug-in uitschakelen

Als u meer dan één plug-in hebt geïnstalleerd die hetzelfde mediatype kan verwerken, kan dit een conflict opleveren dat voorkomt dat bepaalde ingebedde media worden afgespeeld. Mogelijk kunt u dit oplossen door een van de plug-ins uit te schakelen.

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Plug-ins.
  2. Selecteer de plug-in waarvoor u het probleem wilt oplossen in de lijst van plug-ins.
    • Als u de plug-in wilt uitschakelen, klikt u op de knop Uitschakelen.
    • Als u de plug-in weer wilt inschakelen, klikt u op de knop Inschakelen.
  1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Plug-ins.
  2. Selecteer de plug-in waarvoor u het probleem wilt oplossen in de lijst van plug-ins.
    • Als u de plug-in wilt uitschakelen, selecteert u Nooit activeren in het bijbehorende vervolgkeuzemenu.
    • Als u de plug-in weer wilt inschakelen, selecteert u Altijd activeren in het bijbehorende vervolgkeuzemenu.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat u de VLC-plug-in moet uitschakelen om ingebedde QuickTime- of Windows Media-inhoud af te spelen. Zie het artikel Problemen met plug-ins zoals Flash of Java oplossen om bekende problemen met Firefox te verhelpen voor meer informatie over het oplossen van problemen die door plug-ins worden veroorzaakt.

Overige oplossingen

De buffer wissen

Zie De buffer van Firefox wissen.

Verstorende extensies en advertentieblokkerende software uitschakelen

• Software voor het blokkeren van advertenties, zoals antibannerfilters in uw internetbeveiligingsprogramma, of extensies, zoals Flashblock of Adblock Plus, kunnen tegengaan dat geluids- of video-inhoud wordt afgespeeld. Als de website werkt zodra het blokkeren van advertenties is uitgeschakeld, kunt u de website wellicht toevoegen aan uw ‘whitelist’ in uw filter voor advertentieblokkering.
  • Andere Firefox-extensies kunnen plug-ins ook blokkeren. Als de video of het geluid wordt afgespeeld wanneer u alle extensies uitschakelt, veroorzaakte een van uw extensies het probleem. Voor meer informatie, zie Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen.

Bepaalde Firefox-instellingen controleren

/for}

Specifieke vermeldingen in het hosts-bestand verwijderen (gevorderde gebruikers)

Als u een hosts-bestand gebruikt, kunt u dit tijdelijk uitschakelen door het bestand te hernoemen naar Xhosts. Ook kunt u het hosts-bestand zodanig bewerken dat bepaalde vermeldingen worden verwijderd, zoals ad.doubleclick.net, dat ervoor kan zorgen dat video’s op bepaalde websites niet werken (voor meer informatie, zie deze forumconversatie op MozillaZine). Om wijzigingen in uw hosts-bestand van kracht te laten worden dient u mogelijk de DNS-cache te legen via de opdracht ipconfig /flushdns in het dialoogvenster Uitvoeren in Windows.

Gebaseerd op informatie van Video or audio does not play (mozillaZine KB)