Bekende problemen met audio en video verhelpen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 11431
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update, kw, summary
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Soms kan de video- of geluidsinhoud in een webpagina in Firefox niet goed worden gedownload en weergegeven. Mogelijk ontbreekt een benodigde plug-in of conflicteert deze met een andere plug-in, is de pagina speciaal ontworpen voor Internet Explorer, of wordt de inhoud om een bepaalde reden geblokkeerd. Dit artikel helpt u bij het oplossen van deze problemen.

Ontbrekende plug-ins installeren

Hoewel Firefox bepaalde media (zoals afbeeldingen) in webpagina’s kan weergeven, heeft het de hulp nodig van mediaspelers en browserplug-ins voor video, audio en andere inhoud. Zelfs als u de juiste mediaspelers voor het afspelen van video- en geluidsbestanden hebt geïnstalleerd, mist u mogelijk de benodigde plug-ins wanneer de media binnen de pagina zelf is ingebed.

De volgende artikelen en gerelateerde opmerkingen beschrijven een aantal veelgebruikte plug-ins en de mediatypen die ze afhandelen:

De sjabloon ‘pluginCheck’ bestaat niet of heeft geen goedgekeurde revisie.

Een conflicterende plug-in uitschakelen

Als u meer dan één plug-in hebt geïnstalleerd die hetzelfde mediatype kan verwerken, kan dit een conflict opleveren dat voorkomt dat bepaalde ingebedde media worden afgespeeld. Mogelijk kunt u dit oplossen door een van de plug-ins uit te schakelen.

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Plug-ins.
  2. Selecteer de plug-in waarvoor u het probleem wilt oplossen in de lijst van plug-ins.
    • Als u de plug-in wilt uitschakelen, klikt u op de knop Uitschakelen.
    • Als u de plug-in weer wilt inschakelen, klikt u op de knop Inschakelen.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat u de VLC-plug-in moet uitschakelen om ingebedde QuickTime- of Windows Media-inhoud af te spelen. Zie het artikel Problemen met plug-ins zoals Flash of Java oplossen om bekende problemen met Firefox te verhelpen voor meer informatie over het oplossen van problemen die door plug-ins worden veroorzaakt.

Overige oplossingen

Sommige websites met multimedia-inhoud kunnen u verplichten pop-upvensters of cookies toe te staan of het blokkeren van advertenties uit te schakelen. Probeer het volgende:

• Controleer of cookies zijn ingeschakeld in het venster OptiesVoorkeuren. Controleer of de website niet is geblokkeerd in de lijst Cookie-uitzonderingen.
  • U kunt een website als uitzondering toevoegen in de pop-upblokkeerder van Firefox. De optie “Pop-upvensters blokkeren” is te vinden in het paneel Inhoud in het venster OptiesVoorkeuren.
  • Wis de buffer (zie De buffer van Firefox wissen).
  • U kunt tijdelijk alle software voor advertentieblokkering of Firefox-extensies hiervoor (zoals Adblock of Adblock Plus) uitschakelen. Als de website werkt met uitgeschakelde advertentieblokkering, kunt u deze website desgewenst toevoegen aan de witte lijst in uw filter voor advertentieblokkering.
  • Gevorderde gebruikers: als u in Windows een hosts-bestand gebruikt, kunt u dit tijdelijk uitschakelen door het te hernoemen naar Xhosts. Ook kunt u het hosts-bestand bewerken en specifieke vermeldingen zoals ad.doubleclick.net, die ervoor kunnen zorgen dat video’s op bepaalde websites niet werken, verwijderen (voor meer informatie, zie deze discussie in het MozillaZine-forum). Om wijzigingen in uw hosts-bestand van kracht te laten worden, kan het nodig zijn de DNS-cache te legen door in het dialoogvenster Uitvoeren in Windows de opdracht ipconfig /flushdns in te voeren.

Mogelijk zijn er Firefox-extensies van derden beschikbaar die u kunnen helpen. Voor meer informatie over het zoeken naar en het installeren van extensies, zie Add-ons vinden en installeren om functies aan Firefox toe te voegen.

Gebaseerd op informatie van Video or audio does not play (mozillaZine KB)