Beginnen met Pocket voor Mac

Ondersteuning voor Pocket voor Mac

Vanaf juli 2023 wordt Pocket voor Mac niet meer ondersteund en werkt het mogelijk niet zoals verwacht. Als u echter eerder Pocket voor Mac hebt gedownload, kunt u het opnieuw installeren vanuit de App Store.

Pocket voor iOS op Apple Silicon

Pocket voor iOS is overgezet naar macOS voor Macs met Apple Silicon. Voor meer info over Apple Silicon-Macs en het installeren van Pocket voor iOS op uw geschikte apparaat, bezoek deze koppeling. Pocket for Mac app window

Instellen en installeren

Pocket op uw Mac downloaden

Vanaf juli 2023 is Pocket voor Mac niet meer beschikbaar voor installatie. Als u eerder Pocket voor Mac hebt gedownload, kunt u het opnieuw installeren vanuit de App Store.

Systeemvereisten

Pocket voor Mac vereist macOS El Capitan (10.11) en later.

De werkbalk, het menu en acties

Pocket for Mac menu

De werkbalk bovenin het venster bevat de volgende componenten:

Pocketmenu

• Mijn Lijst: items die naar Pocket zijn opgeslagen verschijnen in uw Lijst, standaard gesorteerd van nieuwste naar oudste, maar u kunt de volgorde wijzigen in de Instellingen.
  • Favorieten: u kunt belangrijke items als Favorieten markeren. De lijst Favorieten bevat items uit zowel uw Lijst als uw Archief en is toegankelijk als u online bent.
  • Archief: het Archief is waar u items kunt opslaan die u al hebt gelezen, maar die u mogelijk ind e toekomst nog eens wilt bekijken, en is toegankelijk als u online bent.

Inhoudsfilter

Er zijn drie manieren om uw Lijst te filteren: Artikelen, Video’s en Afbeeldingen. Elke optie toont dat specifieke inhoudstype en verbergt de overige.

Itemacties

• Terug: één pagina terug of het geselecteerde item sluiten.
  • Archiveren: het geselecteerde item archiveren.
  • Favoriet maken: het geselecteerde item als favoriet markeren of de markering verwijderen.
  • Wisselen Artikelweergave/Webweergave: wisselen tussen Artikel- en Webweergave.
  • Tekstopties: lettertypestijl, -grootte en leesthema aanpassen.
  • Labelen: labels toevoegen aan het geselecteerde item.
  • Delen: delen op sociale media, Evernote, Buffer, Mail en meer.

Zoeken in Pocket

Pocket for Mac Search

Titels en URL’s zoeken

Als u zoekt in Pocket, kunt u items in uw lijst vinden op Titel en URL. Zoeken gebruiken in Pocket voor Mac:

1. Open Pocket voor Mac.
  2. Vind de zoekbalk onder uw Lijst (rechts onderin).
  3. Typ uw zoekopdracht en druk op Enter.

Uw lijst doorzoeken op Label

Om te focussen op items met een specifiek label, kunt u het labelfilter gebruiken:

1. Klik op de labelknop links onderin de werkbalk van Pocket voor Mac.
  2. Selecteer het label dat u wilt bekijken, en uw lijst wordt bijgewerkt om alleen items met dit label te tonen.
  3. Voer een zoekopdracht in uw zoekbalk in om items binnen de gefilterde lijst te zoeken.

In het labelfilter kunt u ‘Alle ongelabelde items’ selecteren om items te bekijken die nog niet zijn gelabeld en binnen deze lijst zoeken.

Voorkeuren

Pocket voor Mac biedt diverse voorkeuren die u kunt instellen:

Account

• Hier wordt uw Pockete-mailadres vermeld. Om u af te melden bij Pocket voor Mac, klik op Afmelden. U kunt ook uw accountgegevens bijwerken door op Account bewerken te klikken.

Weergave

• Kies tussen Artikelweergave of Webweergave voor het bekeijken van items. Standaard selecteert Pocket de beste weergave om te openen. Haal het vinkje bij Beste weergave openen weg als u handmatig de weergave wilt kiezen.

Offline downloaden

• Pocket besluit standaard welke weergave het beste kan worden gedownload. Als u wilt opgeven of u Artikelweergave, Webweergave of beide wilt downloaden, haal dan het vinkje bij Beste weergave downloaden weg.

Lijst

• Kies om te verversen als Pocket voor Mac wordt geopend of handmatig. U kunt ook aanpassen hoe uw Lijst wordt gesorteerd en of u een badge op het Pocket-appictogram wilt zien dat het aantal items in uw Lijst aanduidt.

Delen

• Meld u in deze sectie af bij Evernote en Buffer.