De functie Tabbladgroepen is niet meer beschikbaar

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

De functie Tabbladgroepen (Panorama) is uit Firefox verwijderd. We weten dat dit vervelend kan zijn en excuseren ons hier dan ook voor. Het verwijderen van de functie Tabbladgroepen maakt het voor ons makkelijker om Firefox te verbeteren. Gelukkig heeft de Mozilla-gemeenschap geweldige vervangingen voor Tabbladgroepen te bieden. Dit artikel behandelt uw keuzemogelijkheden.

Waar zijn mijn tabbladgroepen?

Voor al uw tabbladgroepen zijn bladwijzers aangemaakt, die in de map Bladwijzers zijn opgeslagen. U kunt ze bereiken door op de knop Bladwijzers Bookmarks-29 in de werkbalk te klikken..

bookmarkedtabgroups

Firefox heeft ook een eenmalige reservekopie van uw tabbladgroepgegevens gemaakt die in uw profielmap is opgeslagen. Add-ons zouden deze gegevens kunnen gebruiken om uw tabbladgroepen opnieuw aan te maken.

Add-ons die tabbladgroepen kunnen vervangen

De Tab Groups-add-on

Als u een directe vervanging voor de functie Tabbladgroepen wenst, probeer dan de add-on Tab Groups. Deze is rechtstreeks vanaf de Firefox-code gemaakt en werkt net zoals de huidige functie. Het zal net zo zijn alsof de functie niet uit Firefox is verwijderd. Deze add-on is gericht op volledige vervanging van tabbladgroepen in Firefox, zodat een gelijke en hopelijk zelfs verbeterde ervaring wordt geboden. U kunt Tab Groups installeren vanaf de Add-ons-website.
Zodra deze add-on is geïnstalleerd, kunt u uw oude tabbladgroepen importeren vanuit het reservekopiebestand dat is opgeslagen toen u Firefox hebt bijgewerkt naar versie 45:

1. Open de tabbladgroepenweergave via de werkbalkknop of de sneltoets CTRL + Shift + E.
  2. Klik op het tandwielpictogram in het gebied rechtsboven in de tabbladgroepenweergave om de pagina met opties te openen.
    Tab Group Gear
  3. Kies Back-up maken / herstellen vanuit de zijbalk van de optiespagina.
  4. Klik op de knop Migratieback-up laden.
    Tab Group Migration
  5. Klik tot slot op Geselecteerde items naar dit venster importeren. Uw oude tabbladgroepen worden geïmporteerd.

U kunt Tabbladgroepen nu verder gebruiken alsof de functie nooit uit Firefox is verwijderd.

Andere add-ons

• Simplified Tab Groups: een Firefox-add-on die functies voor tabbladgroepering biedt die gelijk zijn aan die van de functie Tabbladgroepen, maar met een andere interface.
  • OneTab: als u vindt dat u te veel tabbladen hebt, klikt u op het OneTab-pictogram om al uw tabbladen naar een lijst om te zetten. Wanneer u de tabbladen weer wilt benaderen, kunt u deze apart of allemaal tegelijk terugzetten.
  • Tree Style Tab: deze add-on biedt een structuurachtige tabbladenzijbalk, zoals de mappenstructuur in Windows Explorer. Nieuwe tabbladen die vanuit koppelingen worden geopend, worden automatisch aan het huidige tabblad gekoppeld.
  • Bekijk meer mogelijkheden op de add-ons-website.
Belangrijk: als u vragen over of een probleem met een add-on hebt, neem dan rechtstreeks contact op met de ontwikkelaar van de add-on.

Bladwijzers gebruiken om tabbladen te beheren

Hebt u te veel open tabbladen? U kunt twee eenvoudige bladwijzeropdrachten gebruiken om alles geordend te houden.

• Bladwijzer voor alle tabbladen maken
Als u een venster met tabbladen hebt dat u voor later wilt opslaan:
  1. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op een willekeurig tabblad en kies Bladwijzer voor alle tabbladen maken….
  2. In het venster dat wordt geopend, geeft u een naam aan de map met bladwijzers en kiest u waar u deze wilt opslaan (het Bladwijzermenu of de Bladwijzerwerkbalk zijn goede keuzes).
  • Alle openen in tabbladen
Als u een groep tabbladen waarvoor u een bladwijzer hebt aangemaakt wilt openen:
  1. Navigeer naar de map met bladwijzer die u hebt opgeslagen.
  2. Klik op de map om de lijst met bladwijzers weer te geven. Kies de optie Alle openen in tabbladen onder in de lijst.